Reizen naar Mauritanië: Reisadvies

Reist u naar Mauritanië? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Laatste update en COVID-19 in Mauritanië

Laatste updates en informatie over COVID-19 in Mauritanië.
 1. Nog steeds geldig op
 2. Laatst bijgewerkt op

Coronavirus COVID-19

 • Sinds maart 2023, zijn er geen COVID-19-maatregelen meer van toepassing om naar Mauritanië te reizen.

  Op aankomst, moet een inlichtingenfiche ingevuld worden.

  De meest recente informatie vindt u op de website van het Mauritaanse Ministerie van Volksgezondheid.

  Verhoogde terroristische waakzaamheid.Alle verplaatsingen ten Oosten van de as Fdérik - Chinguetti - Tidjikdja - Ayoun el-Atrouss - Bou Steilé zijn ten strengste afgeraden; alle grenszones, behalve degene met Senegal (verhoogde waakzaamheid) zijn sterk afgeraden.

  Voor reizen naar het binnenland wordt het beste advies ingewonnen bij de lokale autoriteiten. Wees extra voorzichtig in je verplaatsingen. Het is ten stelligste af te raden alleen te rijden in de woestijn of tijdens de nacht.

   

  In geval van een reis naar Mauritanië, vergeet niet jouw reis te registreren op travellersonline.dipomatie.be

 

Verhoogde terroristische waakzaamheid. Alle verplaatsingen ten Oosten van de as Fdérik - Chinguetti - Tidjikdja - Ayoun el-Atrouss - Bou Steilé zijn ten strengste afgeraden, net als verplaatsingen naar de grensregio van de wilaya van Hodh Chargui.

Voor reizen naar het binnenland wordt het best advies ingewonnen bij de lokale autoriteiten. Het is ten stelligste af te raden alleen te rijden in de woestijn.