Reizen naar Mauritanië: Reisadvies

Reist u naar Mauritanië? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Lokale wetgeving in Mauritanië

Informatie over de lokale wetgeving in Mauritanië
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Als bezoeker van een land bent u, net als de bewoners zelf, onderworpen aan de wetten van het gastland. Mauritanië is een islamitische republiek. In het land heerst over het algemeen een klimaat van relatieve verdraagzaamheid; van reizigers wordt evenwel verwacht dat ze hun gedragslijn en kledij aanpassen aan een strikte interpretatie van de lokale geloofsovertuiging (islam).

Drugs en alcohol

Invoer, verkoop en verbruik van drugs of alcohol is verboden. Er wordt geen alcoholische drank geschonken, zelfs niet in internationale hotels.

Seksualiteit

De grootste discretie wordt aanbevolen. De islamitische wetgeving is op dit gebied zeer streng.

Fotografie

Foto's nemen van publieke of religieuze gebouwen en van veiligheidsagenten is strafbaar.

Varia

Mauritanië kent een aanzienlijke productie en verkoop van namaakgoederen (merkkledij, handtassen, e.d.). In de EU-landen is het kopen en invoeren van deze producten strafbaar. Reizigers die thuiskomen na een verblijf buiten de Europese Unie kunnen gecontroleerd worden. Wanneer namaakproducten worden aangetroffen, worden deze in beslag genomen en krijgt de reiziger een fikse boete gaande van 50 tot 20.000 euro.