Reizen naar Mauritanië: Reisadvies

Reist u naar Mauritanië? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Vervoer in Mauritanië

Informatie over vervoer in Mauritanië
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Veiligheid/info wegen

Vanuit het noorden is het land enkel te bereiken via de kustroute naar Nouadhibou. In de door Marokko gecontroleerde zone van de Westelijke Sahara is het ten stelligste afgeraden de weg te verlaten (risico op achtergebleven mijnen na de oorlog in de jaren ’80 en ’90). Mauritanië binnenkomen via andere wegen wordt ten stelligste afgeraden.

In de grensstrook die zich over 4 kilometer niemandsland uitstrekt tussen de Westelijke Sahara en Mauritanië is het verkeer in beide richtingen toegelaten, zolang men zich houdt aan de doorgangsformaliteiten

Vanuit het Zuiden (Senegal) kan men Mauritanië langs het “Bac de Rosso” grenspunt binnenkomen. De weg van Rosso naar Nouakchott en nadien naar Nouadhibou is in goede staat maar beperkt tot twee rijstroken; voorzichtigheid is aangeraden t.a.v. de vrachtwagens en dieren.

De hoofdwegen Noord-Zuid Nouadhibou-Nouakchott-Rosso en West-Oost Nouakchott-Atar worden gecontroleerd door de veiligheidsdiensten. Bij de talrijke check-points dient men geduldig te zijn.

De hoofdwegen zijn doorgaans geasfalteerd en in goede staat. Overwaaiend zand, de aanwezigheid van dieren, afwisselende zichtbaarheid en de staat van de voertuigen nopen evenwel tot een bijzondere waakzaamheid. 's Nachts rijden wordt afgeraden wegens onvoldoende verlichte voertuigen en/of voetgangers en dieren.

Veiligheid/info luchtvaart

Nouakchott wordt regelmatig en zonder problemen bediend door verschillende luchtvaartmaatschappijen.
 

Veiligheid/info scheepvaart

Dit soort transport wordt weinig gebruikt door reizigers.
 

Veiligheid/info trein- en busverkeer

Er zijn talrijke busdiensten maar deze zijn vaak overbevolkt en niet noodzakelijk van het nieuwste model noch van enig comfort voorzien.