Reizen naar Mauritius: Reisadvies

Reist u naar Mauritius? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Klimaat en rampen op Mauritius

Informatie over klimaat en rampen op Mauritius
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Klimaat en meteorologische fenomenen

Mauritius ligt midden in een orkaangebied en het orkaanseizoen duurt over het algemeen van november tot midden mei.

De overheid heeft een applicatie voor noodmeldingen over alle weersomstandigheden "my.t weather", die gratis kan worden gedownload op Google Play en de Apple Store. Het wordt aanbevolen dat reizigers die in deze periode naar Mauritius gaan de applicatie downloaden en op de hoogte blijven van de verschillende orkaanverstoringen die kunnen naderen.

In het geval van een orkaanalarm dient u de richtlijnen van de overheid op te volgen via de Informatiedienst van de overheid. De website van Mauritius Meteorological Services geeft de alarmniveau’s aan en eraan verbonden aanbevelingen. Het is belangrijk om flessenwater, kaarsen, batterijen, een op batterijen werkende radio, zaklampen, gasflessen en wat ingeblikt voedsel bij de hand te hebben. Een lockdown van twee tot drie dagen kan door de Mauritiaanse autoriteiten worden afgekondigd.

Frequente natuurrampen

De meest typische natuurrampen voor de regio zijn regenstormen, orkanen, overstromingen en aardbevingen die vloedgolven kunnen veroorzaken. Vloedgolven doen zich soms voor op Mauritius, maar de lokale meteorologische diensten zijn doorgaans wel in staat de bevolking tijdig te waarschuwen en gepaste maatregelen te nemen.

Indien er zich tijdens hun verblijf in het buitenland een ramp of onvoorziene gebeurtenis voordoet, dan wordt er van de reizigers verwacht dat zij zo spoedig mogelijk hun gezinsleden of naaste vrienden in België over hun toestand inlichten en hen geruststellen. Als de communicatie met het buitenland onmogelijk is, kunnen zij zich wenden tot de dichtstbijzijnde ambassade of consulaat van België of van de EU. Op Mauritius is er een Belgisch consulaat in Port Louis.