Reizen naar Mauritius: Reisadvies

Reist u naar Mauritius? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Lokale wetgeving op Mauritius

Informatie over de lokale wetgeving op Mauritius
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Als bezoeker van een land bent u, net als de bewoners zelf, onderworpen aan de wetten van het gastland.

Drugs

De invoer, het bezit en de consumptie van verdovende middelen is verboden en wordt zwaar bestraft. Elke overtreder riskeert zware boetes en een gevangenisstraf. Wat de aard en hoeveelheid van de verdovende middelen ook is, de systematisch gevolgde procedure is voorlopige opsluiting tot aan de terechtzitting. Het kan twee tot drie jaar duren voordat een definitieve uitspraak wordt gedaan.

Indien noodzakelijk kan u reizen met opiaten voor therapeutische doeleinden. In dit geval is het absoluut noodzakelijk dat u een medisch voorschrift hebt en zich bij de douane meldt bij aankomst. De voorraad medicijnen wordt dan uit handen genomen en ter beschikking gesteld in een door de politie aangewezen ziekenhuis. De door de dokter voorgeschreven dosis zal ter plaatse in dit ziekenhuis worden toegediend, wat uiterst beperkend kan zijn, vooral als het ziekenhuis ver van uw vakantiebestemming verwijderd is.

Roken

De wet verbiedt roken (inclusief e-sigaretten) op alle overdekte openbare plaatsen, werkplekken en openbaar vervoer. Daarnaast is roken op een aantal buitenlocaties verboden, waaronder buitenruimtes van overheidsgebouwen, zorginstellingen, onderwijsinstellingen en cafés, bars en restaurants. Het is illegaal om sigarettenpapier te bezitten of te importeren.

De wet verbiedt de productie, commerciële invoer, distributie of verkoop van e-sigaretten, inclusief e-liquids, apparaten en accessoires voor gebruik in of met e-sigaretten. De invoer ervan is nog steeds mogelijk, maar alleen voor persoonlijk gebruik en in kleine hoeveelheden.

De wet verbiedt de vervaardiging, invoer, distributie of verkoop van waterpijpen en tabaksproducten voor gebruik met een waterpijp. De wet staat echter de invoer van waterpijp en waterpijptabak door hotels toe voor gebruik in bepaalde zones.

U vindt meer informatie op deze website.

Homoseksualiteit/LGBTQI+

Homoseksualiteit (LGBTQI+) wordt niet algemeen aanvaard in Mauritius. Dit geldt ook voor buitenlanders. Houd daar rekening mee. Hoewel de wet homoseksualiteit niet strafbaar stelt, is geslachtsgemeenschap tussen personen van hetzelfde geslacht strafbaar met gevangenisstraffen, ongeacht de seksuele geaardheid.

Fotografie

Het is aangewezen discreet te zijn met het fotograferen van mensen en niet zonder toestemming foto's van hen te maken.

 
Zeden en gewoonten

Discretie wordt op prijs gesteld op het gebied van klederdracht.