Reizen naar Mexico: Reisadvies

Reist u naar Mexico? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Laatste update en COVID-19 in Mexico

Laatste updates en informatie over COVID-19 in Mexico.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Veiligheid

Op voorwaarde dat de hierna vermelde specifieke veiligheidsvoorschriften worden opgevolgd, verlopen reizen in de deelstaten die Belgen het vaakst bezoeken, namelijk Quintana Roo (Cancún), Yucatan en Mexico City, zonder noemenswaardige problemen.

Veel andere deelstaten hebben te kampen met geweld en onveiligheid vanwege de georganiseerde misdaad (drugs- en wapenhandel, witwassen van geld en zelfs mensenhandel en -smokkel) alsook vanwege de criminaliteit die hieruit voortvloeit. De federale regering voert campagnes tegen de drugskartels, die elkaar bestrijden en reageren met zeer gewelddadige represailles. Waakzaamheid is dus geboden in het hele land en niet-essentiële reizen naar sommige Staten zijn afgeraden. Zie Algemene veiligheid.

Coronavirus COVID-19

  • Er wordt aangeraden om de inreisvoorwaarden goed na te gaan voor u naar het buitenland vertrekt. Ongeacht uw reisbestemming blijft de vaccinatie tegen COVID-19 uiteraard aangeraden.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op info-coronavirus.

Mexico laat buitenlandse reizigers toe, maar de Mexicaanse autoriteiten controleren bij aankomst aan de grenzen streng de geldigheid van uw documenten en uw reisdoel.

Mexico vraagt geen verplichte PCR-test of quarantaine bij aankomst.

De federale en lokale autoriteiten ondernemen stappen om de verspreiding van het coronavirus te beperken. U vindt de meest recente informatie (in het Spaans) op de speciale website van het Ministerie van Gezondheid van Mexico.

In het hele land is het dragen van een masker zowel buiten als binnen, in kantoren, restaurants, supermarkten en winkels, facultatief geworden. Het gebruik van maskers wordt nog steeds aanbevolen in openbare gebouwen en openbaar vervoer.  De overgrote meerderheid van de bevolking blijft het mondmasker ook dagelijks op straat dragen.

De landgrens met Guatemala en Belize is open. De landgrens met de Verenigde Staten is open als u volledig gevaccineerd bent en het kunt aantonen (zie de website van Centers for Disease Control and Prevention).

Het Mexicaanse luchtruim is open. Verschillende luchtvaartmaatschappijen voeren vluchten uit van Mexico Stad en Cancún naar Europa (KLM, AF, Aeromexico, Lufthansa en IB).