Reizen naar Mexico: Reisadvies

Reist u naar Mexico? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Laatste update en COVID-19 in Mexico

Laatste updates en informatie over COVID-19 in Mexico.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Coronavirus COVID-19

  • Niet-essentiële reizen vanuit België naar landen buiten de Europese Unie zijn sterk afgeraden voor niet-gevaccineerde reizigers.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op info-coronavirus.


Mexico laat buitenlandse reizigers toe, maar de Mexicaanse autoriteiten controleren bij aankomst aan de grenzen streng de geldigheid van uw documenten en uw reisdoel.

Mexico vraagt geen verplichte PCR-test of quarantaine bij aankomst.

Federale en lokale autoriteiten ondernemen stappen om de verspreiding van het coronavirus te beperken en hanteren een stoplichtensysteem om te bepalen welke maatregelen gelden. Deze maatregelen verschillen van staat tot staat en kunnen snel veranderen. Het is raadzaam om elke niet-essentiële reis naar Mexico uit te stellen tot nader order. U vindt de meest recente informatie (in het Spaans) op de speciale website van het Ministerie van Gezondheid van Mexico

Mexico Stad en Cancun hanteren sinds 18 oktober 2021 kleurcode groen, wat betekent dat handelszaken, restaurants en openbare diensten geopend zijn. Er gelden wel nog steeds beperkingen op de bezettingsgraad in bijvoorbeeld bars en nachtclubs. Evenementen in de openlucht kunnen plaatsvinden zonder beperkingen qua bezettingsgraad. Het dragen van een mondmasker is verplicht bij het betreden van openbare gebouwen, in openbaar vervoer en bij evenementen in de openlucht. De overgrote meerderheid van de bevolking blijft het mondmasker ook dagelijks op straat dragen.

De landgrens met Guatemala is in theorie open maar wordt van Guatemalteekse zijde veelvuldig gesloten. De landgrens met Belize is opnieuw geopend tussen 8.00 uur en 16.00 uur (op zaterdag en zondag van 8.00 uur tot 24.00 uur) voor toeristen met een reservatie in een hotel dat goedgekeurd is door de Belizaanse overheid. De landgrens met de VS heropende op 8 november 21 voor personen gevaccineerd met de volgende vaccins: AstraZeneca, Janssen (J&J), Moderna, Pfizer, Sinopharm en Sinovac.

Het Mexicaanse luchtruim is open. Verschillende luchtvaartmaatschappijen voeren vluchten uit van Mexico Stad en Cancun naar Europa (KLM, AF, Aeromexico, Lufthansa en IB).

Op voorwaarde dat de hieronder vermelde specifieke veiligheidsvoorschriften worden opgevolgd, verlopen reizen in de belangrijkste door Belgen bezochte deelstaten - namelijk Quintana Roo (Cancún) en Yucatan en ook het Mexico City Federaal District - zonder noemenswaardige problemen. Zie "Algemene veiligheid".

Veel andere deelstaten hebben te kampen met geweld en onveiligheid vanwege de georganiseerde misdaad (drugs- en wapenhandel, witwassen van geld en zelfs mensenhandel en -smokkel) alsook vanwege de criminaliteit die hieruit voortvloeit. Niet-essentiële reizen naar sommige (hieronder vermelde) Staten zijn afgeraden.