Reizen naar Mexico: Reisadvies

Reist u naar Mexico? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Lokale wetgeving in Mexico

Informatie over de lokale wetgeving in Mexico.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Als bezoeker van dit land valt u onder de lokale wetgeving zoals alle autochtonen. De Mexicaanse wetgeving verbiedt uitdrukkelijk aan buitenlanders aanwezig op het grondgebied om zich te mengen in de binnenlandse politiek van dit land. Deelname aan een manifestatie met sociaal of politiek karakter vormt dus een misdrijf en kan bovendien gevaarlijk zijn.

 
Tabak

De elektronische sigaret is officieel verboden in Mexico. Het lijkt er echter op dat dit verbod niet strikt wordt gehandhaafd. We adviseren gebruikers om voorzichtig en discreet te zijn.

 
Drugs

Het gebruik van alle soorten drugs, dat almaar toeneemt in dit land, wordt zwaar bestraft. Een regelmatig terugkomend fenomeen in Cancún is het verstoppen van verdovende middelen in de bagage van toeristen.

De Mexicaanse regering lanceert regelmatig politie- en militaire operaties tegen drugssmokkelaars. Er wordt herhaaldelijk bericht over moorden in verband met handel in verdovende middelen. Behoudens speciale omstandigheden zijn deze afrekeningen van geen invloed op de toeristen.

Na elke gelukte operatie voeren de drugskartels wraakacties uit tegen de politie en het leger.

 
Fotografie

Zoals in de meeste landen is het verboden militaire of strategische installaties, luchthavens en bepaalde administratieve gebouwen te fotograferen. Tijdens volksfeesten (defilés, optochten allerhande) gebiedt de beleefdheid de mensen om hun toelating tot fotograferen te vragen.

 
Zeden en gewoonten

Mexico is een land van streekgebonden tradities en gewoonten. Het deelnemen aan plaatselijke gewoonten vormt geen probleem voor de buitenlandse bezoekers.