Reizen naar Mexico: Reisadvies

Reist u naar Mexico? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Vervoer in Mexico

Informatie over vervoer in Mexico.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Veiligheid / wegeninfo

De meest gebruikte vervoermiddelen zijn het vliegtuig, autocars (voor lange afstanden) en taxi's. Het Mexicaanse wegennet vereist een bijzondere oplettendheid voor automobilisten die Belgische verkeersvoorschriften gewoon zijn.

Voor verplaatsingen met de auto gebruikt men best de tolwegen of veel gebruikte wegen. In het algemeen wordt het in het hele land afgeraden om 's nachts te rijden. Wees oplettend op bepaalde secundaire wegen, in het bijzonder in de streek van Oaxaca, aangezien er af en toe misdadigers actief zijn.

Een hulpdienst voor toeristen genaamd "Angeles Verdes" is aanwezig op 206 wegen in het land. Deze dienst is 365 dagen per jaar van 8.00 tot 20.00 uur bereikbaar op 078. Je kunt ook een mobiele applicatie downloaden voor Apple of Android. Je kunt het gebruiken om je voertuig en locatie te melden en de situatie waarin je je bevindt uit te leggen.

 
Veiligheid / info luchtvaart

Naast de grote nationale luchtvaartmaatschappij Aeroméxico, bestaan er voor binnenlandse vluchten voldoende goedkope en betrouwbare maatschappijen (Viva Aerobus, Volaris).

 
Veiligheid / info treinverkeer, openbaar vervoer

De langeafstandsbussen zijn over het algemeen zeer comfortabel en de prijzen zijn zeer redelijk. Het is echter aan te raden om niet 's nachts te reizen en uw bagage en vooral uw documenten en geld goed in het oog te houden. In de grote steden zijn taxi's het aangewezen vervoermiddel maar enige oplettendheid is geboden ten opzichte van de chauffeurs, vooral in Mexico-Stad. Neem op de luchthaven enkel toegestane taxi's, waarvan de prijs (een forfaitair bedrag per zone) op voorhand bepaald wordt in een van de verkooppunten gelegen in de luchthaven. In de stad is het wenselijk taxi's te reserveren vanuit een hotel of een restaurant ofwel een taxi de sitio te gebruiken, een taxi vanuit een vaste standplaats herkenbaar aan het teken sitio). Vermijd in elk geval de vrije taxi’s te nemen die gewoon op straat passeren. Uber is tegenwoordig een van de veiligste en goedkope transportmiddelen in Mexico-Stad.