Reizen naar Moldavië: Reisadvies

Reist u naar Moldavië? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Algemene veiligheid in Moldavië

Informatie over de algemene veiligheid in Moldavië
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Mits inachtneming van de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen, kan in principe in Moldavië veilig gereisd worden.

Vanwege de moeilijke economische situatie vinden er regelmatiger demonstraties plaats. Botsingen tussen demonstranten en veiligheidstroepen zijn mogelijk.. Dit is vooral het geval in de hoofdstad Chisinau. Hou u dan ook afzijdig tijdens eventuele demonstraties.

Alle reizen naar Transnistrië worden ten stelligste afgeraden, met inbegrip van doorreizen naar Oekraïne of Rusland. In Transnistrië, een regio die streeft naar een afscheiding, kan de veiligheid niet worden gegarandeerd aangezien de autoriteiten van Moldavië er geen controle uitoefenen. De grensovergang verloopt op sommige dagen probleemloos, op andere dagen is deze dan eerder zeer omslachtig.. Het is mogelijk dat, indien er zich problemen voordoen in Transnistrië, consulaire bijstand niet kan worden verzekerd.

 
Criminaliteit

In Chisinau is er wat kleine criminaliteit. Men neemt beter fotokopieën van ieder document mee en laat het origineel achter in de kluis van de hotelkamer.