Reizen naar Moldavië: Reisadvies

Reist u naar Moldavië? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Laatste update en COVID-19 in Moldavië

Laatste updates en informatie over COVID-19 in Moldavië.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Situatie in Oekraïne

Gelet op de situatie in Oekraïne werd in Moldavië de noodtoestand afgekondigd. Het luchtruim werd na een volledige sluiting uiteindelijk slechts gedeeltelijk opengesteld voor burgervluchten (een corridor naar Roemenië) en het aantal vluchten van en naar Chisinau blijft voorlopig beperkt.

Niet-essentiële reizen naar Moldavië worden afgeraden, gezien de situatie snel kan evolueren. Een uitbreiding van de oorlog in Oekraïne naar de regio rond Odessa kan een impact hebben op de veiligheidssituatie in Moldavië. Alle onderdanen die zich momenteel in Transnistrië zouden bevinden wordt in elk geval ten stelligste aangeraden de regio te verlaten. Wie naar Moldavië reist, wordt aanbevolen zich te registreren bij Travellers Online en contact op te nemen met de Belgische ambassade in Boekarest. Het is ook raadzaam om uzelf regelmatig op de hoogte te houden van de situatie via officiële of betrouwbare bronnen.
 

Coronavirus COVID-19

  • Niet-essentiële reizen vanuit België naar landen buiten de Europese Unie zijn sterk afgeraden voor niet-gevaccineerde reizigers.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op info-coronavirus


Alle epidemiologische beperkingen op het inreizen werden opgeheven. Het is bijgevolg niet langer nodig een inreisformulier (PLF) in te vullen of een bewijs van vaccinatie, herstel of negatieve PCR-test voor te leggen bij aankomst. Het blijft aanbevolen om mondkapjes te dragen op drukke plaatsen en de handhygiëneregels te respecteren.