Reizen naar Moldavië: Reisadvies

Reist u naar Moldavië? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Laatste update en COVID-19 in Moldavië

Laatste updates en informatie over COVID-19 in Moldavië.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Situatie in Oekraïne

Gelet op de situatie in Oekraïne werd in Moldavië de noodtoestand afgekondigd. 

De noodtoestand staat de Moldavische autoriteiten toe snel in te grijpen (en mogelijk beperkingen op te leggen) wanneer de veiligheidstoestand zou verslechteren. In het luchtruim is enkel een corridor richting Roemenië open en het aantal vluchten van en naar Chisinau blijft voorlopig beperkt.

Gezien de situatie in Oekraïne snel kan evolueren, met een mogelijke impact op de veiligheidssituatie in Moldavië, is waakzaamheid geboden bij reizen in het land. Alle reizen naar de Transnistrische regio, het gebied ten oosten van de Dnjestr dat buiten de controle van de Moldavische autoriteiten valt, worden ten stelligste afgeraden.

Wie naar Moldavië reist, wordt aanbevolen zich te registreren op Travellers Online en contact op te nemen met de Belgische ambassade in Boekarest. Het is ook raadzaam om u regelmatig op de hoogte te houden van de situatie via officiële of betrouwbare bronnen.

 

Coronavirus COVID-19

  • Er wordt aangeraden om de inreisvoorwaarden goed na te gaan voor u naar het buitenland vertrekt. Ongeacht uw reisbestemming blijft de vaccinatie tegen COVID-19 uiteraard aangeraden.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op info-coronavirus


Alle epidemiologische beperkingen op het inreizen werden opgeheven. Het is bijgevolg niet langer nodig een inreisformulier (PLF) in te vullen of een bewijs van vaccinatie, herstel of negatieve PCR-test voor te leggen bij aankomst. Het blijft aanbevolen om mondkapjes te dragen op drukke plaatsen en de handhygiëneregels te respecteren.