Reizen naar Moldavië: Reisadvies

Reist u naar Moldavië? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Lokale wetgeving in Moldavië

Informatie over de lokale wetgeving in Moldavië
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Als bezoeker van een land bent u, net als de bewoners zelf, onderworpen aan de wetten van het gastland.

 
Drugs

Het bezit van verdovende middelen wordt streng bestraft.

Prostitutie

Prostitutie is bij wet verboden in Moldavië en wie seksuele diensten koopt, kan tot 20 jaar gevangenis krijgen. Seksuele contacten met minderjarigen zijn strafbaar en worden zeer streng vervolgd.

Seksualiteit

Homoseksualiteit is niet illegaal maar wordt niet algemeen aanvaard.

Fotografie

Men mag geen foto's nemen waar een verbodsteken staat. In Transnistrië mag de brug over de Dnjestr-rivier in geen geval worden gefotografeerd. Over de gebouwen en monumenten in de hoofdstad Tiraspol bestaat er onduidelijkheid.

Varia

Antiquiteiten (voorwerpen ouder dan 50 jaar) mogen niet zonder vergunning worden uitgevoerd. Eveneens wensen we uw aandacht te vestigen op het gegeven dat Moldavië een aanzienlijke productie en verkoop van namaakgoederen (merkkledij, handtassen, e.d.) kent. In de meeste EU-landen is ook het kopen van deze producten strafbaar. Reizigers die thuiskomen na een verblijf buiten de Europese Unie kunnen gecontroleerd worden. Wanneer namaakproducten worden aangetroffen, wordt er beslag opgelegd en krijgt de reiziger een fikse boete gaande van 50 tot 20.000 euro.