Reizen naar Mongolië: reisadvies

Reist u naar Mongolië? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Lokale wetgeving in Mongolië

Informatie over de lokale wetgeving in Mongolië.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Als bezoeker van een land bent u, net als de bewoners zelf, onderworpen aan de wetten van het gastland.


Drugs

De Mongoolse wetgeving betreffende drugs is bijzonder streng. Drughandel en -gebruik zijn strikt verboden, zelfs voor “soft drugs”. Overtreders riskeren lange gevangenisstraffen (tussen 2 en 15 jaren cel afhankelijk van het geval) in rudimentaire omstandigheden.

Alcoholverkoop en -gebruik zijn toegestaan maar de consumptie van alcohol op de openbare weg is verboden. Autobestuurders dienen er rekening mee te houden dat autorijden na het gebruik van alcohol verboden is (0,0 promille). Controles komen vaak voor.


Seksualiteit

Prostitutie en publiciteit voor prostitutie zijn verboden. Hoewel homoseksualiteit niet illegaal is, bestaat er een taboe rond het onderwerp.


Fotografie

Het fotograferen van militaire terreinen en luchthavens is verboden. Wij raden u ook af om foto's te nemen van politieagenten en bewakingspersoneel.


Varia

Voor de uitvoer van antiek is een speciaal douanecertificaat vereist dat de officieel geregistreerde verkoper moet leveren op het moment van de verkoop.