Reizen naar Mongolië: reisadvies

Reist u naar Mongolië? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Vervoer in Mongolië

Informatie over vervoer in Mongolië.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Veiligheid / info wegen

De kwaliteit van de wegen is ronduit slecht. Straten worden nauwelijks onderhouden en verkeerslichten functioneren vaak niet. Straatverlichting en signalisatieborden zijn onvoldoende aanwezig. Buiten de hoofdstad zijn er weinig geasfalteerde wegen. Het aantal wagens op de Mongoolse wegen is de laatste jaren drastisch toegenomen maar de lokale bestuurders hebben vaak een beperkte kennis van de wegcode. Bovendien verkeren vele voertuigen in slechte staat. Autorijden is dus gevaarlijk.

Buiten de hoofdstad is het aangeraden om de diensten van een chauffeur te vragen. Er zijn immers weinig geasfalteerde wegen en de wegen bevinden zich vaak niet in goede staat. Er is weinig bewegwijzering en in bepaalde streken wonen erg weinig mensen. De huur van een auto zonder chauffeur blijft moeilijk. Het herstellen van voertuigen evenals tanken is niet eenvoudig buiten de steden, waar het gebruik van een vreemde taal erg beperkt blijft. Benzinestations liggen ver van elkaar verwijderd (ca. 100 kilometer).


Veiligheid / info luchtvaart

Er zijn twijfels over de betrouwbaarheid en veiligheid van bepaalde in Mongolië geregistreerde maatschappijen die binnenlandse vluchten aanbieden. Reizigers die het wenselijk achten kunnen de veiligheid van de luchtvaartmaatschappij nagaan door de EU-lijst van luchtvaartmaatschappijen te raadplegen die in de Europese Unie een vliegverbod kregen opgelegd. De extreme winters en de sterke winden die in de lente kunnen waaien, zijn vaak de oorzaak van vertragingen en het annuleren van vluchten.

De maatschappijen Aero Mongolia, MIAT, Eznis Airways, Mongolian Airlines Group, Chingis Airways beschikken over een website waarop het mogelijk is om de vluchtregeling te raadplegen en te reserveren.


Veiligheid / info treinverkeer en busverkeer

Het spoorwegennet bestaat voornamelijk uit een noord-zuid-as die de verbinding vormt tussen Rusland en China. Op deze lijn zijn regelmatig dieven actief. Het is aangeraden te allen tijde de eigen bagage in het oog te houden en, indien mogelijk, de deuren van het eigen compartiment te vergrendelen.

De belangrijkste steden van de provincies zijn door een minibusdienst met elkaar verbonden vanaf het wegstation van "Teevriin Tovchoo" en van de "Dragon Center" in Ulaanbaatar.