Reizen naar Myanmar: Reisadvies

Reist u naar Myanmar? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Vervoer in Myanmar

Informatie over vervoer in Myanmar.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Veiligheid / info wegen

 

De wegen zijn in slechte staat en zijn gevaarlijk, gezien de instabiliteit in het land. Indien u ondanks het reisadvies, alsnog beslist om af te reizen naar Myanmar, gelieve te noteren dat verplaatsingen over de weg absoluut te vermijden zijn. Het oversteken van de grens via de weg is meestal niet toegelaten.

U kan geen Belgisch rijbewijs of internationaal rijbewijs gebruiken om te rijden in Myanmar. U dient een Birmees rijbewijs aan te vragen bij het Ministerie van Vervoer en Administratie in Yangon. In Myanmar rijdt men aan de rechtse kant.

Veiligheid / info luchtvaart

Binnenlandse vluchtschema’s kunnen vaak onaangekondigd worden gewijzigd. Wegens de gebrekkige staat van onderhoud van de vliegtuigen worden binnenlandse vluchten beter niet gemaakt met Myanmar Airways (niet te verwarren met MIA / Myanmar International Airways) of Air Bagan waar in december 2012 een vliegtuig neerstortte.

 
Veiligheid / info scheepvaart

Reizen over de rivier wordt absoluut afgeraden.

Tijdens het moessonseizoen (normaal mei tot oktober) kunnen sterke regenvallen overstromingen veroorzaken.

 
Veiligheid / info treinverkeer en busverkeer


Reizen per trein of bus naar het binnenland worden absoluut afgeraden. Naast de veiligheidsrisico’s verbonden aan de situatie in het land, zijn treinen slecht onderhouden, en ongevallen zijn geen uitzondering wegens de zwakke technische infrastructuur.