Reizen naar Namibië: reisadvies

Reist u naar Namibië? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Klimaat en rampen in Namibië

Informatie over klimaat en rampen in Namibië.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Het regenseizoen loopt van januari tot april en wordt gevolgd door een droog seizoen met frissere temperaturen van mei tot september en een periode met warmere temperaturen van oktober tot december. Het kan overdag tot 40°C warm worden en ’s nachts tot 0°C afkoelen (woestijnklimaat). Tijdens het regenseizoen zijn bepaalde niet-geasfalteerde wegen vaak onberijdbaar. Wij raden aan om de weersvoorspellingen te controleren alvorens een reis in het binnenland te ondernemen.

 

Frequente natuurrampen

Natuurrampen komen zelden voor.

Mocht er zich tijdens hun verblijf in het buitenland een ramp of onvoorziene gebeurtenis voordoen, dan wordt van de reizigers verwacht dat zij zo spoedig mogelijk hun gezinsleden of naaste vrienden in België van hun toestand inlichten en hen geruststellen. Indien de communicatie met het buitenland onmogelijk is, kunnen zij zich wenden tot de dichtstbijzijnde ambassade (en/of consulaat) van België (Kaapstad) of van een andere lidstaat van de Europese Unie.