Reizen naar Namibië: reisadvies

Reist u naar Namibië? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Lokale wetgeving in Namibië

Informatie over de lokale wetgeving in Namibië.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Als bezoeker van een land bent u, net als de bewoners zelf, onderworpen aan de wetten van het gastland.

 

Reizen met kinderen jonger dan 18 jaar

Ouders die met kinderen jonger dan 18 jaar naar Namibia reizen moeten een kopie van het geboortecertificaat van het kind in het Engels bij zich hebben. Vraag uw gemeentebestuur een meertalig uittreksel uit de geboorteakte, dat ook in het Engels is opgesteld. Voor kinderen jonger dan 12 jaar wordt de Kids-ID als vervangend document aanvaard. Dit is eveneens te verkrijgen bij uw gemeentebestuur. Sommige luchtvaartmaatschappijen aanvaarden de Kids-ID echter niet als vervangend document. Het is dan ook aangeraden voorafgaand contact op te nemen met uw luchtvaartmaatschappij om u er van te vergewissen dat u alle noodzakelijke documenten bezit. Als niet beide ouders meereizen, is ook een schriftelijke toestemming van de niet-aanwezige ouder nodig, eveneens in het Engels en bij uw gemeentebestuur te verkrijgen. De handtekening kan u laten legaliseren bij uw gemeente.

 

Drugs

Het gebruik of de verkoop van drugs zijn onwettig en kunnen aanleiding geven tot zware straffen.   

 

Seksualiteit

Homoseksualiteit wordt door geen enkele wet expliciet verboden, hoewel discriminatie ten aanzien van homoseksuelen regelmatig voorkomt.   

 

Fotografie

Het is verboden militaire gebouwen te fotograferen. Wees aandachtig bij het fotograferen van presidentiële gebouwen. Er bestaan verder geen regels die beperkingen opleggen aan toeristen om te fotograferen in Namibië. Zou u twijfelen, vraag dan op voorhand toestemming aan de wachters van het gebouw. Speciale regels kunnen van toepassing zijn in de nationale parken.

 

Zeden en gewoonten

De reizigers worden verzocht de lokale gewoonten en tradities te respecteren

 

Varia

Diamanten en natuurlijke rijkdommen moeten in daartoe geautoriseerde winkels gekocht worden. Als dat niet gebeurt, kan u een veroordeling voor illegale handel oplopen met een boete van $ 20.000 of een opsluiting van vijf jaren.