Reizen naar Nepal: Reisadvies

Reist u naar Nepal? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Klimaat en rampen in Nepal

Informatie over klimaat en rampen in Nepal.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Natuurrampen

Het land bevindt zich in een seismisch gebied. Aardbevingen van middelgrote kracht komen er regelmatig voor. Twee zeer sterke aardbevingen (sterkte 7,9 en 7,3) gevolgd door verschillende naschokken troffen Nepal op 25 april en 12 mei 2015.

Tijdens de winter bestaat een groot risico op grote vrieskou zelfs in lagergelegen gebieden. Er wordt aangeraden zich nabij de lokale overheden in te lichten voor alle verplaatsingen in het hooggebergte, in het bijzonder tijdens het regenseizoen. De hoge neerslag tijdens de moessonperiode van midden juni tot midden september veroorzaken aardverschuivingen, met name langs de rivieren, en trekpaden worden moeilijker begaanbaar wegens modder en extra gladheid.

Mocht er zich tijdens hun verblijf in het buitenland een ramp of onvoorziene gebeurtenis voordoen, dan wordt van de reizigers verwacht dat zij zo spoedig mogelijk hun gezinsleden of naaste vrienden in België van hun toestand inlichten.