Reizen naar Nepal: Reisadvies

Reist u naar Nepal? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Laatste update en COVID-19 in Nepal

Laatste updates en informatie over COVID-19 in Nepal.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Coronavirus COVID-19

  • Er wordt aangeraden om de inreisvoorwaarden goed na te gaan voor u naar het buitenland vertrekt. Ongeacht uw reisbestemming blijft de vaccinatie tegen COVID-19 uiteraard aangeraden.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op info-coronavirus

Toeristen hoeven geen vaccinatiecertificaat of negatieve PCR-test meer voor te leggen om naar Nepal te reizen.

Op bepaalde plaatsen in het land kunnen er nog specifieke lokale COVID-19-regels van toepassing zijn. Reizigers worden aangeraden de website van het Nepal Tourism Board te raadplegen en ter plaatse de lokale regels op te volgen. Er wordt tevens sterk aangeraden een reis-, hospitalisatie- en repatriëringsverzekering te nemen vóór het vertrek.

Inreisregels voor Nepal kunnen snel wijzigen en worden aanvankelijk meestal alleen in het Nepalees gepubliceerd. Voor de allerlaatste informatie en voor visumaangelegenheden, wordt aangeraden de website van de Ambassade van Nepal in Brussel te raadplegen en/of contact met hen op te nemen.

 

Sinds 1 april 2023 moeten toeristen voor trektochten beroep doen op een erkende gids en gebruik maken van een zogenaamde TIMS-kaart (“Trekking Information Management System”) die te verkrijgen is via trekkingsbureaus die door de overheid erkend zijn. Voor meer informatie wordt aangeraden de website van het Nepal Tourism Board te raadplegen.

Nepal bevindt zich in een intens aardbevingsgebied. Twee zeer sterke aardbevingen (sterkte 7,9 en 7,3) gevolgd door verschillende naschokken troffen Nepal op 25 april en 12 mei 2015.

In het geval van een aardbeving worden landgenoten aanbevolen om onmiddellijk contact op te nemen met familieleden en vrienden om hen gerust te stellen. In geval van onvoorziene ernstige moeilijkheden kunnen de Belgen bijstand vragen aan de ambassade in New Delhi of aan het Belgische ereconsulaat in Kathmandu.