Reizen naar Nepal: Reisadvies

Reist u naar Nepal? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Lokale wetgeving in Nepal

Informatie over de lokale wetgeving in Nepal.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Als bezoeker van een land bent u, net als de bewoners zelf, onderworpen aan de wetten van het gastland.

 
Drugs

In het verleden verdiende Kathmandu misschien enigszins zijn reputatie als trekpleister voor gebruikers van allerlei soft drugs, maar dit is niet langer het geval: de lokale autoriteiten zijn nu veel strenger geworden. Het bezit van drugs, zelfs in kleine hoeveelheden, kan met gevangenis bestraft worden. Men moet zich ook hoeden voor "gidsen", erg talrijk in de toeristische wijk van Thamel, die westerse toeristen aanbieden om diverse "exotische" drugs te proberen. Het risico is groot dat men de volgende morgen vaststelt van alle bezittingen beroofd te zijn.

 
Fotografie

Het nemen van foto's of beelden wordt in het algemeen goed aanvaard door de lokale bevolking, maar voorzichtigheid is geboden en men vraagt best op voorhand de toelating van de persoon of personen in kwestie. Het is verboden foto's te nemen in een aantal belangrijke hindoetempels, dit om de pelgrims niet te storen. Een zekere terughoudendheid is ook geboden voor wat de rituele crematieceremonieën betreft (zelfs al is het nemen van foto's op een respectabele afstand niet verboden). Het is verboden om foto's te nemen van militaire installaties of van de politie.

 
Zeden en gewoonten

Reizigers wordt aangeraden om de plaatselijke tradities en gebruiken in acht te nemen. Zo valt het op bepaalde plaatsen aan te raden om benen en schouders bedekt te houden.