Reizen naar Nicaragua: Reisadvies

Reist u naar Nicaragua? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Laatste update en COVID-19 in Nicaragua

Laatste updates en informatie over COVID-19 in Nicaragua.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Coronavirus COVID-19

  • Er wordt aangeraden om de inreisvoorwaarden goed na te gaan voor u naar het buitenland vertrekt. Ongeacht uw reisbestemming blijft de vaccinatie tegen COVID-19 aangeraden.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op info-coronavirus(externe link). 

Het COVID-19-virus is aanwezig in Nicaragua, maar het is mogelijk om naar dit land te reizen.

Gele koorts

De Nicaraguaanse regering eist van alle reizigers uit Zuid-Amerika en het Afrikaanse continent dat ze een internationaal vaccinatiebewijs tegen gele koorts bij zich hebben, gezien de waarschuwing van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Het afgegeven certificaat moet ten minste 10 dagen geldig zijn wanneer de persoon het land binnenkomt. De betrokken landen zijn Argentinië, Bolivia, Brazilië, Colombia, Ecuador, Frans-Guyana, Panama, Venezuela, Paraguay en Peru; evenals alle Afrikaanse landen behalve de Democratische Republiek Congo, Tanzania, Sao Tomé en Principe en Somalië.

De sociale en politieke situatie is in het algemeen moeilijk.  Het is raadzaam om weg te blijven van alle bijeenkomsten en geen wegblokkades proberen te forceren. Bij demonstraties is het ook aangeraden om het reizen te beperken, vooral op de hoofdassen van de hoofdstad en in de buurt van universiteiten. Deelname van buitenlanders aan het politieke leven van het land is verboden door de Nicaraguaanse wet op straffe van arrestatie. Het wordt afgeraden om deel te nemen aan een demonstratie, ook niet online of op sociale netwerken. Het is ten zeerste aanbevolen om op de hoogte te blijven van de situatie en de aanwijzingen van de lokale overheid. Het is niet uitgesloten dat de situatie kan verslechteren.

 Om ons in staat te stellen onze consulaire dienstverlening nog beter te organiseren, raden wij u ook aan uw reis te registreren via www.travellersonline.diplomatie.be