Reizen naar Nicaragua: Reisadvies

Reist u naar Nicaragua? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Laatste update en COVID-19 in Nicaragua

Laatste updates en informatie over COVID-19 in Nicaragua.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Coronavirus COVID-19

  • Er wordt aangeraden om de inreisvoorwaarden goed na te gaan voor u naar het buitenland vertrekt. Ongeacht uw reisbestemming blijft de vaccinatie tegen COVID-19 uiteraard aangeraden.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op info-coronavirus(externe link). 

 

Het Covid-19 coronavirus is aanwezig in Nicaragua maar het is mogelijk om naar dit land te reizen. Hiervoor dient de reiziger een volledig vaccinatiebewijs te overleggen: 2 of 3 doses voor de vaccins Pfizer, AstraZeneca, Moderna en Sputnik V. Voor de vaccins Johnson & Johnson en Sputnik Light is 1 dosis voldoende. Reizigers die niet of niet volledig zijn ingeënt, moeten minder dan 72 uur voor aankomst in het land een PCR-test overleggen.

Als gevolg van de COVID crisis hebben verschillende luchtvaartmaatschappijen echter hun vluchten van en naar Managua opgeschort. Alleen Avianca, AeroMexico en COPA Airlines hebben momenteel hun vluchten naar Managua hervat.

De grens met Costa Rica is geopend, onder voorbehoud van naleving van sanitaire maatregelen voor zowel het betreden als het verlaten van Costa Ricaans grondgebied - https://www.migracion.go.cr/Paginas/Apertura-Paulatina-de-Fronteras.aspx(externe link).

De sociale en politieke situatie is in het algemeen gespannen.  Het is raadzaam om  weg te blijven van alle bijeenkomsten en geen wegblokkades proberen te forceren. Bij demonstraties is het ook aangeraden  om het reizen te beperken, vooral op de hoofdassen van de hoofdstad en in de buurt van universiteiten.

 Deelname van buitenlanders aan het politieke leven van het land is verboden door de Nicaraguaanse wet op straffe van arrestatie. Het wordt afgeraden om deel te nemen aan een demonstratie, ook niet online of op sociale netwerken.

Het is ten zeerste aanbevolen om op de hoogte te blijven van de situatie en de aanwijzingen van de lokale overheid. Het is niet uitgesloten dat de situatie kan verslechteren.

 

Om ons in staat te stellen onze consulaire dienstverlening nog beter te organiseren, raden wij u ook aan uw reis te registreren via www.travellersonline.diplomatie.be(externe link).