Reizen naar Nicaragua: Reisadvies

Reist u naar Nicaragua? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Laatste update in Nicaragua

Laatste updates in Nicaragua.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Gele koorts

De Nicaraguaanse regering eist van alle reizigers uit Zuid-Amerika, Midden-Amerika, en het Afrikaanse continent dat ze een internationaal vaccinatiebewijs tegen gele koorts bij zich hebben, gezien de waarschuwing van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Voor meer informatie, zie de rubriek “gezondheid en hygiëne in Nicaragua

Over het algemeen blijft de sociale en politieke situatie in Nicaragua complex. Nicaraguaanse politici en leden van het burgerlijk en religieus genootschap zitten in ballingschap of in de gevangenis.

Het is raadzaam om weg te blijven van alle bijeenkomsten. Bij demonstraties is het aangeraden om het reizen te beperken, vooral op de hoofdassen van de hoofdstad en in de buurt van universiteiten.

Deelname van buitenlanders aan het politieke leven van het land is verboden door de Nicaraguaanse wet op straffe van arrestatie of uitwijzing. Het wordt afgeraden om deel te nemen aan een demonstratie en om politieke meningen te uiten, ook niet online of op sociale netwerken. 

Het is ten zeerste aanbevolen om op de hoogte te blijven van de situatie en de aanwijzingen van de lokale overheid. Het is niet uitgesloten dat de situatie kan verslechteren.

Daarnaast kunnen lokale autoriteiten om aanvullende informatie vragen voor gezondheids- of veiligheidsdoeleinden. Het niet naleven van de gevraagde formaliteiten kan leiden tot weigering van toegang tot het land. Het wordt ten zeerste aanbevolen om contact op te nemen met uw luchtvaartmaatschappij of lokale autoriteiten, die per e-mail of telefoon bereikbaar zijn op (+505) 2253 8096 of (+505) 2253 8097, om er zeker van te zijn dat toegang tot het land wordt toegestaan.

Om ons in staat te stellen onze consulaire dienstverlening nog beter te organiseren, is het raadzaam om uw reis te registreren via Travellers Online.