Reizen naar Nicaragua: Reisadvies

Reist u naar Nicaragua? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Vervoer in Nicaragua

Informatie over vervoer in Nicaragua.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Veiligheid / info wegen

Als u bij aankomst op de luchthaven van Managua geen shuttle van een gereserveerd hotel heeft, wordt aangeraden de prijs van een taxi te overleggen (de minimumprijs bedraagt USD 15.-) en zich ervan te vergewissen dat u de taxi niet moet delen. Het is namelijk de gewoonte meerdere passagiers voor dezelfde rit mee te nemen. Het gebeurt geregeld dat medepassagiers dieven zijn die handelen in samenwerking met de taxichauffeur.

Naar de Atlantische kust, in de regio R.A.A.N. (Región Autónoma Atlántico Norte), verkeren de twee bestaande wegen in zeer slechte staat. Er is zeer weinig verkeer op deze wegen en het komt voor dat er blokkades opgeworpen worden, vaak door kinderen die om geld bedelen. Een auto huren is een goede optie om rond te reizen in Nicaragua. Het is aangeraden de snelheid te beperken aangezien:

  • de wegen in slechte staat verkeren,
  • de verlichting slecht is of ontbreekt en
  • vaak vee of wilde dieren de weg oversteken.

Reis alleen overdag. Als u betrokken raakt bij een verkeersongeval, verplaats dan in geen geval uw auto. Als dit wel gebeurt, wordt automatisch aangenomen dat u schuldig bent. U dient te wachten totdat de politie komt om een verklaring af te nemen.

 
Veiligheid / info luchtvaart

Voor algemene informatie over luchtvaartmaatschappijen verwijzen wij u naar de website van de Europese Commissie: http://easa.europa.eu/language/nl/home.php

 
Veiligheid / info treinverkeer en busverkeer

Het openbaar vervoer, in het bijzonder bussen, is een goede en goedkope manier om zich te verplaatsen mits u enkele veiligheidsmaatregelen in acht neemt: zoals uw bagage nooit uit het oog te verliezen, geen waardevolle voorwerpen in uw reistas in het bagagerek laten en uw waardevolle documenten en geld op uw lichaam te houden.