Reizen naar Nicaragua: Reisadvies

Reist u naar Nicaragua? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Vervoer in Nicaragua

Informatie over vervoer in Nicaragua.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Veiligheid / info wegen

Hoewel de hoofdwegen over het algemeen goed onderhouden zijn, worden weggebruikers toch aangespoord om de grootst mogelijke voorzichtigheid aan te wenden vanwege het gebrek aan verkeersveiligheid in Nicaragua, waar regelmatig ernstige ongevallen worden waargenomen (gevaarlijk gedrag, loslopende dieren, aftandse voertuigen, gebrek aan signalisatie en veiligheidsuitrusting). Het wordt aanbevolen om 's nachts niet te rijden.

Op secundaire wegen is het raadzaam om met een voertuig van het type 4x4 te rijden, vooral tijdens het regenseizoen.

Een autoverzekering is verplicht voor reizigers.

Als u betrokken raakt bij een verkeersongeval, verplaats dan in geen geval uw auto. Als dit wel gebeurt, wordt er automatisch aangenomen dat u schuldig bent. U dient te wachten tot de politie komt om een verklaring af te nemen.

 
Veiligheid / info luchtvaart

Voor algemene informatie over luchtvaartmaatschappijen kunt u de website van de European Union Aviation Safety Agency raadplegen.

 
Veiligheid / info treinverkeer en busverkeer

Het openbaar vervoer, in het bijzonder bussen, is een goede en goedkope manier om zich te verplaatsen, mits u enkele veiligheidsmaatregelen in acht neemt:

 

  • Verlies uw bagage nooit uit het oog;
  • Laat geen waardevolle voorwerpen achter in uw reistas in het bagagerek;
  • Bewaar steeds uw waardevolle documenten en geld op uw lichaam.