Reizen naar Nieuw-Zeeland: Reisadvies

Reist u naar Nieuw-Zeeland? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Gezondheid en hygiëne in Nieuw-Zeeland

Informatie over gezondheid en hygiëne in Nieuw-Zeeland.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Infectiecontrole

Met een aantal eenvoudige maatregelen kunt u de verspreiding van griepvirussen, coronavirussen of andere virussen voorkomen:

  • Was regelmatig uw handen
  • Gebruik elke keer een nieuw papieren zakdoekje en gooi het weg in een afsluitbare vuilnisbak
  • Heeft u geen zakdoekje bij de hand? Hoest of nies in de binnenkant van uw elleboog
  • Blijf thuis als u ziek bent
  • Vermijd nauwe contacten met personen die symptomen vertonen (hoesten of niezen) en contacten als omhelzingen of handdrukken
  • vermijd ogen, neus en mond aan te raken met ongewassen handen
  • Blijf thuis als u symptomen (koorts, hoesten, spierpijn, ademhalingsmoeilijkheden, intense moeheid) vertoont en raadpleeg onmiddellijk een dokter (steeds eerst per telefoon).

Alle reizigers moeten zich bewust zijn van de risico's voor hun gezondheid tijdens het reizen. Het is belangrijk om uw bestemming te controleren voordat u vertrekt, zodat u zich bewust bent van de risico's en u zich daarop kunt voorbereiden.

 

Kosten/infrastructuur medische verzorging

Wat normale gezondheidsvoorzorgen betreft, is het nuttig te weten dat er nog geen wederzijdse overeenkomst over gezondheidszorg bestaat tussen Nieuw-Zeeland en ons land. Dit betekent dat bezoekers er zelf instaan voor de kosten van een eventuele geneeskundige behandeling of hospitalisatie. Informatie over gezondheidszorg in Nieuw-Zeeland vindt u op deze website.

 

Veiligheid drinkbaar water en voedsel

Geen problemen gemeld.

 

Inentingen

Zie deze pagina. 

 

Bijzondere gezondheidsrisico's

Zon

De ozonlaag boven Nieuw-Zeeland is wegens zijn zuidelijke ligging dunner dan elders. Verbranding door de zon is een reëel gevaar, het gebeurt veel sneller dan in België. Het is daarom sterk aanbevolen aangepaste kledij te dragen en zich in te smeren met zonwerende middelen.

Astma

Astmalijders doen er goed aan extra voorzorgsmaatregelen te treffen. Wetenschappelijke studies tonen immers aan dat zij in Nieuw-Zeeland een groter risico lopen.

Zwemmen

U dient overal in Nieuw-Zeeland voorzichtig te zijn met zwemmen in zee. Verraderlijke stromingen en hoge golven kunnen zwemmers meesleuren, met mogelijk verdrinkingsdood tot gevolg.