Reizen naar Nieuw-Zeeland: Reisadvies

Reist u naar Nieuw-Zeeland? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Laatste update en COVID-19 in Nieuw-Zeeland

Laatste updates en informatie over COVID-19 in Nieuw-Zeeland.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Cycloon

De cycloon Gabrielle, die op maandag 13 februari het Noordereiland van Nieuw-Zeeland trof, veroorzaakte talrijke stroomonderbrekingen, overstromingen, aardverschuivingen en materiële schade.

Als gevolg daarvan heeft Nieuw-Zeeland op 14 februari de nationale noodtoestand uitgeroepen. Het is raadzaam de aanbevelingen van de plaatselijke autoriteiten nauwgezet op te volgen en op de hoogte te blijven van de evolutie van de situatie via de officiële websites, waaronder:

De meest getroffen gebieden zijn Northland, Auckland, Coromandel, Bay of Islands, East Cape en Waikato.

De binnenlandse en internationale vluchten zijn ernstig verstoord. Het is aangewezen rechtstreeks bij de luchtvaartmaatschappijen na te gaan of de vluchten behouden blijven of geannuleerd worden.

Coronavirus COVID-19

  • Er wordt aangeraden om de inreisvoorwaarden goed na te gaan voor u naar het buitenland vertrekt. Ongeacht uw reisbestemming blijft de vaccinatie tegen COVID-19 uiteraard aangeraden.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op info-coronavirus


De grenzen van Nieuw-Zeeland zijn momenteel open voor alle visumcategorieën. Reizigers die reizen met een paspoort van een van de ‘visa waiver’ landen (waaronder België) kunnen voor een kort verblijf zonder visum afreizen, maar dienen wel in het bezit te zijn van een NZeTA (New Zealand Electronic Travel Authority), dat op voorhand online aan te vragen is. Meer informatie over NZeTA

Sinds 13 september 2022 zijn er geen vaccinatievereisten meer om Nieuw-Zeeland te mogen betreden. Sinds 20 oktober 2022 hoeven reizigers ook geen Traveller Declaration meer in te vullen. Zie deze website voor actuele informatie voor internationale reizigers.

Meer informatie over de situatie betreffende het coronavirus in Nieuw-Zeeland is beschikbaar op deze website