Reizen naar Nieuw-Zeeland: Reisadvies

Reist u naar Nieuw-Zeeland? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Laatste update en COVID-19 in Nieuw-Zeeland

Laatste updates en informatie over de COVID-19 in Nieuw-Zeeland.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Coronavirus COVID-19

  • Niet-essentiële reizen vanuit België naar landen buiten de Europese Unie zijn sterk afgeraden voor niet-gevaccineerde reizigers.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op info-coronavirus

 

Sinds 2 mei 2022 kunnen gevaccineerde reizigers die reizen met een paspoort van een van de ‘visa waiver’ landen (waaronder België) naar Nieuw-Zeeland reizen. Zij dienen wel in het bezit te zijn van een NZeTA (New Zealand Electronic Travel Authority), dat op voorhand online aan te vragen is. Meer informatie over NZeTA op https://www.immigration.govt.nz/new-zealand-visas/apply-for-a-visa/about-visa/nzeta.

Vanaf 1 augustus 2022 gaan de grenzen van Nieuw-Zeeland open voor alle resterende visumcategorieën.

Om Nieuw-Zeeland te mogen betreden, moeten reizigers gevaccineerd zijn, en 2 Rapid Antigen Tests (RATs) ondergaan bij aankomst. Zie deze website voor meer informatie.

Verder dienen reizigers voor hun vertrek online een Traveller Declaration in te vullen, die vervolgens na goedkeuring recht geeft op een digitale Traveller Pass die moet voorgelegd worden aan de grens.

Meer informatie over de situatie betreffende het Coronavirus in Nieuw-Zeeland is beschikbaar op deze website.