Reizen naar Nieuw-Zeeland: Reisadvies

Reist u naar Nieuw-Zeeland? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Vervoer in Nieuw-Zeeland

Informatie over vervoer in Nieuw-Zeeland.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Veiligheid / info wegen

In het algemeen is het wegennet uitstekend en het verkeer buiten de grootsteden vrij vlot. Denk eraan dat men in Nieuw-Zeeland aan de linkerkant van de weg rijdt. Het is raadzaam om op voorhand de officiële verkeersregels, de Road Code, te lezen.

We raden Belgen die een auto huren aan om een persoonlijke autoverzekering te nemen: de basisdekking is minimaal en zelfs een licht ongeval kan zware kosten met zich meebrengen. Meer informatie vindt u op de website van het Ministerie voor Transport

U kan er best ook rekening mee houden dat een traject meestal (veel) langer duurt dan op het eerste gezicht via een routeplanner lijkt: het wegennet is erg bochtig. Hou u aan de aangeduide snelheidsbeperkingen, zeker in bergachtige gebieden.

 

Veiligheid / info luchtvaart

De afstanden in Nieuw-Zeeland zijn groot en er wordt dan ook veel per vliegtuig gereisd. De luchtvaartmaatschappijen zijn betrouwbaar. De belangrijkste luchthavens zijn Auckland en Wellington op het Noordereiland en Christchurch op het Zuidereiland. De nationale luchtvaartmaatschappij is Air New Zealand. Ook lagekostenmaatschappijen zijn actief. Prijzen voor lokale vluchten zijn relatief goedkoop. Zie ook de website van de Europese Commissie voor een volledig overzicht van de betrouwbare luchtvaartmaatschappijen.

 

Veiligheid / info scheepvaart

De meest gebruikte manier om tussen het Noorder- en Zuidereiland te reizen is de ferry tussen Wellington en Picton: Interislander en Blue Bridge doen het traject. We raden u aan op voorhand de ferry te reserveren, vooral in vakantieperiodes. Bekijk met uw autoverhuurbedrijf of het toegelaten is de huurwagen naar het andere eiland over te brengen.

Voor meer informatie, klik hier.

 

Veiligheid/info treinverkeer en busverkeer