Reizen naar Nieuw-Zeeland: Reisadvies

Reist u naar Nieuw-Zeeland? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Vervoer in Nieuw-Zeeland

Informatie over vervoer in Nieuw-Zeeland.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Veiligheid / info wegen

In het algemeen is het wegennet uitstekend en het verkeer buiten de grootsteden vrij vlot. Het is belangrijk altijd te beseffen dat men er links rijdt.

De verkeersregels in Nieuw-Zeeland zijn in 2012 aangepast. U vindt meer informatie hier. Het is raadzaam op voorhand de officiële verkeersregels, de Road Code, te lezen.

We raden Belgen die een auto huren aan om een persoonlijke autoverzekering te nemen: de legale dekking is minimaal en een ongeval, zelfs een licht, kan zware kosten met zich meebrengen. Meer informatie vindt u op de website van het betrokken ministerie

U kan er best ook rekening mee houden dat een traject meestal (veel) langer duurt dan op het eerste zicht (via een routeplanner) zou lijken: het wegennet is erg bochtig.

 

Veiligheid / info luchtvaart

De afstanden in Nieuw-Zeeland zijn groot en er wordt dan ook veel per vliegtuig gereisd. De luchtvaartmaatschappijen zijn betrouwbaar. De belangrijkste vlieghavens zijn Auckland en Wellington op het Noordereiland en Christchurch op het Zuidereiland. De nationale luchtvaartmaatschappij is Air New Zealand. Ook lagekostenmaatschappijen zijn actief. Prijzen voor lokale vluchten zijn relatief goedkoop. Zie ook de website van de EU-Commissie voor een volledig overzicht van de betrouwbare luchtvaartmaatschappijen.

 

Veiligheid / info scheepvaart

De meest gebruikte manier om van het Noorder- naar het Zuidereiland te reizen (of omgekeerd) is met de ferry tussen Wellington en Picton: Interislander en Blue Bridge doen het traject. We raden u aan op voorhand de ferry te reserveren, vooral in vakantieperiodes.

Voor meer informatie, klik hier.

 

Veiligheid/info treinverkeer en busverkeer