Reizen naar Niger: Reisadvies

Reist u naar Niger? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Gezondheid en hygiëne in Niger

Informatie over gezondheid en hygiëne in Niger.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Kosten/infrastructuur medische verzorging

De Nigerese geneeskundige voorzieningen zijn over het algemeen van middelmatige kwaliteit en bieden enkel een basisservice. Het is noodzakelijk een verzekering af te sluiten dat medische repatriëring dekt

Vergeet niet een degelijke reisapotheek mee te nemen !

 
Veiligheid water en voedsel

Het wordt aangeraden enkel flessenwater te drinken en fruit en groenten grondig te wassen.

 
Inentingen en vaccins

Zie deze pagina

 
Bijzondere gezondheidsrisico's

Polio

Voor reizigers die langer dan vier weken in Niger verblijven, is het vaccin tegen polio aanbevolen, maar niet verplicht.

Malaria

Malaria is in Niger endemisch. Het is ten stelligste aan te raden onder een muggennet te slapen, een muggenwerend product met DEET te gebruiken en een profylactisch middel in te nemen voor korte verblijven. In functie van uw algemene gezondheidstoestand, zal uw arts u de meest aangewezen behandeling voorschrijven.

Reizigersdiarree

Maatregelen ter preventie van reizigersdiarree zoals handen wassen en drinkwater ontsmetten, zijn essentieel. Ter behandeling van  eventuele diarree is het voorkomen of behandelen van dehydratie primordiaal. Ter preventie van dehydratie kan gebruik gemaakt worden van speciale zoutoplossingen, bij de apotheek verkrijgbaar.

Gele koorts

Het vaccin is verplicht om het land binnen te komen.

Bilharziose

Om bilharziose te vermijden, vermijd het baden (zelfs in rivieren, vooral die met traagstromend water), en wandel nooit blootsvoets in stilstaande wateren. Indien het doorwaden van water onvermijdelijk is, is het dragen van laarzen en een lange broek die de enkel strak omsluitaangeraden, gevolgd door een zorgvuldige wasbeurt met zeep of alcohol. Vermijd eveneens het drinken van brak water.

HIV / Aids

Het risico van aids is niet onbestaande in Niger, zelfs al ligt het risico lager dan in vele andere Afrikaanse landen.

Meningitis

Niger wordt regelmatig geteisterd door epidemieën van meningitis. De besmetting is seizoensgebonden en valt tussen de maanden oktober en juni, wanneer de Harmattan wind waait, een warme, droge en stoffige wind die de ademhalingsslijmen aanvalt. Het is dus ten zeerste aangeraden om zich te laten vaccineren tegen deze ziekte vooraleer een verplaatsing in deze streek te ondernemen.