Reizen naar Niger: Reisadvies

Reist u naar Niger? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Lokale wetgeving in Niger

Informatie over de lokale wetgeving in Niger.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Als bezoeker van een land bent u onderworpen aan de wetten van het gastland.

De werknemers en vrijwilligers van niet-gouvernementele organisaties dienen zich in te schrijven bij de Nigerese overheid en de autoriteiten in te lichten over hun projecten vooraleer het werk aan te vatten, en dit op straffe van detentie of uitzetting.

 
Drugs en alcohol

Het bezit, het gebruik en de handel in verdovende middelen worden zwaar bestraft. De personen die hiervoor veroordeeld worden, riskeren gevangenisstraf en zware boetes.

Het gebruik van verdovende middelen is vatbaar voor een veroordeling tot vijf à tien jaar gevangenisstraf die kan gepaard gaan met een boete tussen 500.000 en 1.000.000 FCFA, soms verhoogd met een verblijfsverbod van vijf à tien jaar.

Het consumeren van alcohol is toegestaan, maar vermijd het consumeren ervan op publieke plaatsen uit respect en om scheldpartijen te vermijden (voornamelijk, maar niet enkel, tijdens de Ramadan).

 
Fotografie

Het is verboden om militaire zones en installaties te fotograferen, evenals diplomatieke gebouwen, radio- en tv-stations, luchthavens, het presidentieel paleis en de Kennedy-brug in Niamey.

Fotografeer geen mensen die deelnemen aan politieke manifestaties of studenten, noch militair personeel.

In geval van twijfel, vraag toestemming vooraleer te fotograferen. Het is zeker aangeraden toestemming te vragen wanneer men een persoon wil fotograferen.

 
Zeden en gewoonten

95% van de bevolking is islamitisch. Buitenlanders kunnen zonder probleem rondreizen op Nigerees grondgebied op voorwaarde dat ze de lokale regels naleven.

De gebruiken, wetten en reglementen van Niger respecteren getrouw de praktijken en het geloof van de islam. Om niemand voor het hoofd te stoten:

  • Kleed u onopvallend;
  • Bedek uw armen en benen in het publiek;
  • Gedraag u discreet;
  • Respecteer de sociale en religieuze tradities en gebruiken.

 
Seksualiteit

Als islamitisch land kent Niger weinig problemen die verband houden met prostitutie (zelfs al is deze zeker niet onbestaande in Niamey of andere grote steden in het land).

Zelfs al zijn seksuele handelingen tussen personen van hetzelfde geslacht niet verboden in Niger, wordt homoseksualiteit sociaal niet gedoogd; het blijft een taboe.

 
Varia

De handel in archeologische voorwerpen is verboden.

In de meeste EU-landen is ook het kopen van namaakproducten strafbaar. Reizigers die thuiskomen na een verblijf buiten de Europese Unie kunnen gecontroleerd worden. Wanneer namaakproducten worden aangetroffen, wordt er beslag op gelegd en krijgt de reiziger een fikse boete gaande van 50 tot 20.000 euro.