Reizen naar Nigeria: Reisadvies

Reist u naar Nigeria? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Klimaat en rampen in Nigeria

Informatie over klimaat en rampen in Nigeria.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Klimaat en meteorologische fenomenen

Het voornaamste meteorologisch probleem is de Harmattan, een wind die vanuit de Sahara waait en het meegevoerde zand soms duizenden kilometers verder afzet. Deze wind, die van november tot maart actief is, vooral in het noorden van het land, kan ademhalingsstoornissen en irritatie van de ogen veroorzaken. Verminderde zichtbaarheid omwille van de Harmattan kan vertraging te weeg brengen van vluchten. en zelfs afgelastingen.

Men dient erg voorzichtig te zijn bij het baden in zee. De zeestromen kunnen erg hevig zijn, zelfs voor goede zwemmers.

Frequente natuurrampen

Het regenseizoen begint normaal in mei en duurt normaal tot eind oktober, en zorgt elk jaar voor overstromingen. Deze maken elk jaar slachtoffers.

Mocht er zich tijdens hun verblijf in het buitenland een ramp of onvoorziene gebeurtenis voordoen, dan wordt van de reizigers verwacht dat zij zo spoedig mogelijk hun gezinsleden of naaste vrienden in België van hun toestand inlichten en hen geruststellen. Indien de communicatie met het buitenland onmogelijk is, kunnen zij zich wenden tot de dichtstbijzijnde ambassade (en/of consulaat) van België of van de EU.