Reizen naar Nigeria: Reisadvies

Reist u naar Nigeria? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Laatste update en COVID-19 in Nigeria

Laatste updates en informatie over COVID-19 in Nigeria.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Coronavirus COVID-19

  • Er wordt aangeraden om de inreisvoorwaarden goed na te gaan voor u naar het buitenland vertrekt. Ongeacht uw reisbestemming blijft de vaccinatie tegen COVID-19 uiteraard aangeraden.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op info-coronavirus


Reizen naar Nigeria (regels van kracht sinds 12 december 2022)

Op 12 december 2022 besliste de Nigeriaanse regering om zowat alle COVID-19-gerelateerde vereisten voor internationale en binnenlandse vluchten op te heffen. Het voorleggen van COVID-19-testen en/of COVID-19 vaccinatiecertificaten is niet meer nodig, zelfs niet voor niet-gevaccineerde reizigers. De verplichting om een masker te dragen in de luchthaven en tijdens vluchten werd ook afgeschaft.

Alle reizigers naar Nigeria moeten een gezondheidsformulier invullen. Hoewel dit formulier online kan worden ingevuld en door sommige luchtvaartmaatschappijen tijdens het inchecken wordt gevraagd of aanbevolen, wordt in het algemeen een papieren versie tijdens de vlucht uitgedeeld met het oog op afgifte ervan bij aankomst in Nigeria.

 

Personen met COVID-19-symptomen worden aangespoord om het nummer van het Nigeria Centre for Disease Control and Prevention (NCDC) te bellen, op 6232, (gratis) of het centrum te contacteren via:


Meer informatie

Meer informatie over het coronavirus vindt u op de website info-coronavirus van de Belgische FOD Volksgezondheid of op de website van het Instituut voor Tropische Geneeskunde (Antwerpen)