Reizen naar Nigeria: Reisadvies

Reist u naar Nigeria? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Vervoer in Nigeria

Informatie over vervoer in Nigeria.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Veiligheid / info wegen

De staat van het wegennet laat te wensen over, maar vooral onverantwoord rijgedrag maakt het wegverkeer in Nigeria bijzonder gevaarlijk.

 

Veiligheid / info luchtvaart

De veiligheid van vliegtuigreizen binnen Nigeria is niet gegarandeerd. Best wint u inlichtingen in over de kwaliteit van Nigeriaanse vliegtuigmaatschappijen vooraleer uw selectie te maken.

 

Veiligheid / info scheepvaart

In de territoriale wateren en voor de havens van de Delta-regio komt piraterij vaak voor. Het doel van deze aanvallen is in de regel het ontvoeren van expats. Het probleem wordt thans internationaal aangepakt.

Binnenvaart is absoluut te vermijden, vooral op de op meerdere plaatsen moeilijk bevaarbare Niger. Elk jaar komen tientallen tot honderden mensen om het leven bij grote scheepsongevallen. Enkel in Lagos kan het passagiersvervoer over water als relatief veilig bestempeld worden.

 

Veiligheid / info treinverkeer en busverkeer

Het spoorwegnet tussen bepaalde steden wordt sinds enkele jaren gerenoveerd. Hierdoor rijden er ondertussen treinen tussen onder meer Lagos en Ibadan (veilig), alsook tussen Abuja en Kaduna. Gezien deze laatste spoorweg regelmatig het doelwit is van gewapende gangsters, wordt het gebruik ervan afgeraden.

Bussen worden in principe best vermeden. De (mini-)bussen die 's nachts tussen de stedelijke centra rijden, zijn veelvuldig het doelwit van gewapende gangsters.