Reizen naar Noord-Korea: Reisadvies

Reist u naar Noord-Korea? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Algemene veiligheid in Noord-Korea

Informatie over de algemene veiligheid in Noord-Korea.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Door geopolitieke spanningen is er een groot risico voor de veiligheid van buitenlanders in Noord-Korea. Alle niet-essentiële reizen worden afgeraden.

Buitenlanders kunnen worden gearresteerd, vastgehouden of het land uitgezet voor activiteiten die in België niet als misdaden worden beschouwd. De Noord-Koreaanse autoriteiten hebben de afgelopen jaren veel buitenlandse bezoekers aangehouden en hebben hen zware straffen opgelegd. Reizen met een gids biedt geen speciale bescherming. In geval van aanhouding of vervolging, zal het voor België of andere ambassades van lidstaten van de Europese Unie zéér moeilijk of zelfs onmogelijk zijn om u consulaire bijstand te bieden.

De criminaliteit is laag, maar er zijn steeds risico’s, vooral op de internationale luchthaven Pyongyang Sunan en op drukke openbare plaatsen zoals markten. Het is aangeraden om ervoor te zorgen dat waardevolle persoonlijke bezittingen, inclusief paspoort en andere reisdocumenten, te allen tijde veilig zijn.

 
Veiligheid / Brandgevaar

Brandpreventiemaatregelen zijn zwak. Na aankomst in het hotel is het raadzaam om de procedures in geval van brand te controleren of uw gastorganisatie om meer informatie te vragen.

 
Terrorisme

Er zijn geen recente gevallen van terrorisme in Noord-Korea, maar risico's kunnen nooit worden uitgesloten.