Reizen naar Noord-Korea: Reisadvies

Reist u naar Noord-Korea? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Laatste update en COVID-19 in Noord-Korea

Laatste updates en informatie over de COVID-19 in Noord-Korea.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Coronavirus COVID-19

  • Niet-essentiële reizen vanuit België naar landen buiten de Europese Unie zijn sterk afgeraden voor niet-gevaccineerde reizigers.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op info-coronavirus

 
Momenteel is het niet mogelijk om naar Noord-Korea, officieel de Democratische Volksrepubliek Korea (DPRK), te reizen. Noord-Korea heeft, als reactie op de uitbraak van het Covid-19 virus, zijn grenzen volledig gesloten.

In het geval de grenzen opnieuw open zouden gaan, adviseert het Ministerie van Buitenlandse Zaken om veiligheidsredenen tegen alle niet-essentiële reizen naar Noord-Korea.

Er zijn internationale sancties van kracht tegen Noord-Korea. Ook voor reizigers kunnen deze sancties gevolgen hebben.

Geopolitieke spanningen kunnen op ieder moment escaleren op het Koreaanse schiereiland. Deze spanningen stijgen meestal ten tijde van de gezamenlijke militaire oefeningen tussen Zuid-Korea en de Verenigde Staten, die regelmatig worden gehouden in de lente en de herfst.

U moet de politieke en veiligheidssituatie nauwlettend volgen en contact houden met uw gastorganisatie of touroperator en hun advies opvolgen. Als u dit niet doet, kan dit uw persoonlijke veiligheid in gevaar brengen.