Reizen naar Noord-Korea: Reisadvies

Reist u naar Noord-Korea? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Praktische info voor Noord-Korea

Praktische info over reizen in Noord-Korea.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Alle Belgen en hun gezin die naar  Noord-Korea reizen worden aanbevolen hun reis te registreren via  Travellers Online

 
Noodnummers

Er is geen centraal nummer om hulpdiensten te bereiken. Het is onwaarschijnlijk dat een evacuatie in noodgevallen effectief kan worden uitgevoerd.

Documenten, valuta, communicatie 

Alle noodzakelijke reisdocumenten worden vermeld onder de gelijknamige rubriek op deze website.

Rijbewijs

Internationale rijbewijzen zijn niet geldig in Noord-Korea. Buitenlanders die in Noord-Korea wonen, moeten een lokaal rijbewijs behalen door een lokaal rijexamen af te leggen. Extra voorzichtigheid is nodig tijdens het rijden, omdat wegen vaak van slechte kwaliteit zijn en het bewustzijn van de verkeersveiligheid bij voetgangers laag is.

Betaalmiddelen 

Reizigers moeten contant geld (CNY, JPY, RUR, USD) meenemen. Creditcards en reischeques kunnen over het algemeen niet worden gebruikt. Er zijn geen geldautomaten. Het is niet mogelijk om met agentschappen zoals Western Union of via banken geld over te maken naar Noord-Korea.

Hoewel de prijzen worden vermeld in de lokale valuta, betalen buitenlanders meestal in vreemde valuta en winkels en restaurants die buitenlanders ontvangen zullen de prijs omzetten in vreemde valuta aan de hand van de officiële wisselkoers. Sommige hotels kunnen bij het inchecken aandringen op volledige betaling.

Het importeren en exporteren van lokale valuta is verboden. Import en export van vreemde valuta is mogelijk, maar onder voorbehoud van aangifte bij aankomst.

Reisverzekering 

Controleer of uw ziekenfonds voldoende dekking biedt voor uw bestemming en uw manier van reizen. Een aangepaste reisverzekering met een volledige dekking (reisbijstand, repatriëring, juridische bijstand) is sterk aanbevolen.

Gsm en communicatie

Alle technologie die compatibel is met het gps-systeem moet normaal gesproken bij binnenkomst in het land bij de Noord-Koreaanse douane worden achtergelaten en kan bij vertrek worden opgehaald. Buitenlandse mobiele telefoons kunnen naar het land worden meegenomen, maar moeten worden geregistreerd op de luchthaven / grens. Mobiel bellen is alleen mogelijk met een Noord-Koreaanse simkaart. Satelliettelefoons zijn verboden.

Consulaire bijstand 

België heeft geen ambassade in Noord-Korea. Momenteel kan geen enkele Europese ambassade consulaire bijstand verlenen aan Belgische reizigers in Pyongyang.

Links 

Andere nuttige tips of informatie over consulaire bijstand, reizen met huisdieren of met de eigen wagen, verzekeringen, gezondheidsraad, douaneformaliteiten, reisbureaus e.d. kan u terugvinden in Reis Wijs en op de site met nuttige algemene reisinformatie.