Reizen naar Noord-Korea: Reisadvies

Reist u naar Noord-Korea? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Vervoer in Noord-Korea

Informatie over vervoer in Noord-Korea.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Veiligheid / info wegen

Reizen binnen Noord-Korea is zeer beperkt. Normaal gezien is het niet mogelijk Pyongyang te verlaten. Vervoer dient meestal geregeld te worden door lokale vertegenwoordigers of autoriteiten. De grote snelwegen zijn in relatief goede staat, terwijl landelijke wegen gevaarlijk kunnen zijn. Vele wegen zijn niet geasfalteerd. Bij controleposten van de veiligheidsdiensten, meestal gelegen bij de ingang van steden, kunnen de autoriteiten vereisen dat reizigers documenten voorleggen voordat verder reizen is toegestaan.

Taxi's zijn soms beschikbaar bij hotels of supermarkten, maar ze zullen terughoudend zijn om een buitenlandse klant zonder een lokale gids of tolk ergens naartoe te brengen.

 
Veiligheid / info luchtvaart 

De meeste reizigers komen Noord-Korea binnen op directe vluchten van Beijing naar Pyongyang. Er zijn twee vliegvaartmaatschappijen die op dit traject vliegen: Air China en Air Koryo, de Noord-Koreaanse nationale luchtvaartmaatschappij.

De Noord-Koreaanse luchtvaartmaatschappij Air Koryo staat op de lijst van luchtvaartmaatschappijen die een exploitatieverbod in de EU hebben.

Veiligheid / info trein- en busverkeer 

Openbaar vervoer is over het algemeen niet toegankelijk voor buitenlanders. Het binnenlandse treinnetwerk is zeer beperkt en treinen zijn verouderd en onderhevig aan vertragingen als gevolg van elektriciteitstekorten. Wanneer de grenzen open zijn, is er vier keer per week een treindienst tussen Pyongyang en Beijing via de grenssteden Sinuiju (Noord-Korea) en Dandong (China), en een dagelijkse dienst tussen Pyongyang en Dandong.