Reizen naar Noord-Macedonië: Reisadvies

Reist u naar Noord-Macedonië? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Algemene veiligheid in Noord-Macedonië

Informatie over de algemene veiligheid in Noord-Macedonië.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

De politieke en sociale situatie is momenteel relatief stabiel en reizen in het land vormt normaal gezien geen probleem. Extra waakzaamheid is toch geboden in de afgelegen gebieden, zoals het noordwesten en het grensgebied met Kosovo en Servië. Toeristen moeten individuele excursies buiten de gebaande paden vermijden. Uitstapjes naar de landelijke gebieden ten noorden van Skopje, ten westen van Kumanovo en de bergachtige regio Tetovo mogen alleen worden ondernomen onder begeleiding van een lokale gids. Het wordt sterk aanbevolen om niet van de wandelpaden af te gaan.
Noord-Macedonië heeft geen recente terroristische gebeurtenissen meegemaakt, hoewel er de afgelopen jaren enkele belangrijke arrestaties in verband met terrorisme zijn geweest.

In de huidige politieke context, is het ten zeerste aangeraden zich afzijdig te houden van manifestaties en betogingen. Deze vinden regelmatig plaats, voornamelijk in Skopje.

Om ons in staat te stellen onze consulaire dienstverlening nog beter te organiseren, raden wij ook aan uw reis te registreren via Travellers Online.

Criminaliteit

De hoofdstad heeft te maken met stedelijke criminaliteit: zakkenrollers en gauwdieven hebben het gemunt op buitenlanders, meer bepaald op de luchthaven en in de winkelcentra.

Nuttige nummers

Hulpdiensten: 112
Politie: 192
Ambulance: 194
Brandweer: 193
Wegenhulp (AMSM): 196