Reizen naar Oeganda: Reisadvies

Reist u naar Oeganda? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Laatste update in Oeganda

Laatste updates en informatie over COVID-19 in Oeganda.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Terrorisme

De laatste maanden vonden verschillende terroristische aanslagen plaats in West-Oeganda nabij de Congolese grens. Tientallen personen kwamen hierbij om het leven, onder wie ook twee buitenlandse toeristen. In het gebied ten zuiden van het Albertmeer is er een verhoogd risico op invallen van terroristische cellen vanuit de Democratische Republiek Congo (DRC).

Alle verplaatsingen binnen een strook van 5 kilometer van de Congolese grens zijn afgeraden.

Daarnaast zijn niet-essentiële reizen naar de natuurparken ten zuiden van het Albertmeer afgeraden. Het gaat om Queen Elizabeth National Park, Semuliki National Park, Rwenzori National Park en Bwindi Impenetrable National Park.

Daarnaast is het afgeraden om Kibale National Park te bezoeken. Hier vindt momenteel een contra-terrorisme operatie plaats. 

In heel Oeganda is het risico op terroristische activiteiten reëel. Aanvallen kunnen willekeurig zijn of gericht tegen buitenlanders of plaatsen die door buitenlanders worden bezocht. Wees daarom steeds waakzaam, vooral op drukbezochte plaatsen, en vermijd demonstraties of grote menigten. Volg steeds het advies van de lokale autoriteiten op en blijf op de hoogte van de lokale situatie.

LGBTQI+

We vestigen de aandacht van reizigers uit de LGBTQI+-gemeenschap erop dat in Oeganda op 30 mei 2023 een wet is aangenomen die seksuele handelingen tussen mensen van hetzelfde geslacht strafbaar maakt, maar ook het ondersteunen of bevorderen van rechten van de LGBTQI+-gemeenschap. De wet voorziet strenge gevangenisstraffen en in sommige gevallen de doodstraf.