Reizen naar Oeganda: Reisadvies

Reist u naar Oeganda? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Praktische info voor Oeganda

Praktische info over reizen in Oeganda.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Reisdocumenten en visa

Wie naar Oeganda reist moet een geldig reisdocument bezitten en een geldig visum. Bij aankomst in Oeganda moet uw reisdocument nog minimaal 6 maanden geldig zijn. Visumaanvragen voor Oeganda moeten online worden ingediend. Het is niet langer mogelijk om een visumaanvraag op de luchthaven in te dienenDien uw aanvraag tijdig in. Het proces duurt minimaal twee weken.

Informatie over het East African Tourist Visa

De toegang tot het Oegandees grondgebied is de exclusieve bevoegdheid van de Oegandese autoriteiten. De ambassade komt hier niet in tussen.

Belgen die naar Oeganda komen om er te wonen en/of te werken, moeten alle nodige administratieve stappen zetten bij de Oegandese autoriteiten om hun verblijf en hun activiteiten te regulariseren. Dit gebeurt best in overleg met de (lokale) werkgever of organisatie. Dit geldt ook voor vrijwilligerswerk en stages.

Voor meer informatie over visa of werk- en verblijfsvergunningen kan u terecht bij de Oegandese Ambassade in Brussel en de Immigratiedienst van het Ministerie van Binnenlandse Zaken in Oeganda.

Rijbewijs

Toeristen kunnen een auto huren en besturen met een Belgisch rijbewijs. Na drie maanden is een internationaal rijbewijs of Oegandees rijbewijs vereist.

Betaalmiddelen

Bankautomaten zijn wijdverspreid in Kampala en andere grote steden, net als het gebruik van bankkaarten. Controleer of uw bankkaart geactiveerd is voor gebruik buiten Europa.

Het is mogelijk om dollars of euro’s te wisselen, maar houd er rekening mee dat voor kleinere coupures doorgaans minder gunstige koersen gelden.

Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen.  

Reisverzekering

Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. De verzekering van uw ziekenfonds vergoedt deze kosten niet altijd volledig.

Gsm en communicatiefaciliteiten

In de meeste steden en dorpen werkt het gsm-netwerk. Ga bij uw provider na wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een Oegandese simkaart aan te schaffen.