Reizen naar Oeganda: Reisadvies

Reist u naar Oeganda? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Vervoer in Oeganda

Informatie over vervoer in Oeganda.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Wegverkeer

Verkeersongevallen op de weg komen jammer genoeg vaak voor in Oeganda. Deze worden meestal veroorzaakt door overdreven snelheid, roekeloze inhaalmanoeuvres, slecht onderhouden voertuigen en slechte wegen. Hierdoor vallen dagelijks dodelijke slachtoffers.

De meeste bestemmingen in Oeganda zijn via de weg bereikbaar, maar de kwaliteit van de wegen is erg wisselend. Tijdens het regenseizoen zijn bepaalde wegen slecht berijdbaar. Doorgaans zijn wegen niet verlicht. Daarom is het afgeraden ’s avonds te reizen buiten de grote steden.

Het reizen met bussen, minibustaxi’s (matatu’s) en motortaxi’s (boda-boda’s) kan gevaarlijk zijn omwille van het roekeloze rijgedrag van de chauffeurs. Ook zijn er recent incidenten geweest waarbij buitenlanders zijn beroofd tijdens het gebruik van boda-boda´s als vervoersmiddel.

 

Scheepvaart

Het Victoriameer is door zijn omvang met een binnenzee te vergelijken. Hevige stormen met hoge golven, kunnen zich (onverwacht) voordoen. Ga daarom niet te ver op het meer met kleine boten en kijk de staat van uw vaartuig na voor vertrek. Wanneer u een ferryverbinding met Kenia en Tanzania neemt, let er op dat de rederij een goede reputatie heeft en dat de ferry niet overladen is met passagiers en goederen.