Reizen naar Oekraïne: Reisadvies

Reist u naar Oekraïne? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Laatste update in Oekraïne

Laatste updates en informatie in Oekraïne.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Algemeen veiligheidsadvies

Alle reizen naar Oekraïne worden afgeraden.

Oekraïne is een land in oorlog. Alle reizen naar het hele grondgebied zijn afgeraden. Als u er toch voor kiest naar Oekraïne te reizen, is dit op uw eigen verantwoordelijkheid en op eigen risico. Gezien de omstandigheden is er geen garantie dat de Belgische autoriteiten of de bevoegde Belgische Ambassade in staat zullen zijn om u consulaire bijstand te verlenen.

Omdat Oekraïne een oorlogsgebied is, bieden reisverzekeringen, repatriëringsverzekeringen, autoverzekeringen, hypotheekverzekeringen, etc. mogelijk geen dekking. Ga dit na bij uw verzekeraar.

De situatie in Oekraïne blijft onvoorspelbaar. Indien u zich in Oekraïne bevindt, raden we u aan om uzelf regelmatig op de hoogte te houden van de situatie door officiële of betrouwbare bronnen te raadplegen. U dient steeds voorbereid te zijn in functie van de veiligheidssituatie om uw reisplannen op korte termijn aan te passen. Bij een plotselinge verslechtering van de situatie kunnen de communicatiemogelijkheden in Oekraïne, zoals het internet- en telefoonverkeer, ernstig verstoord worden.