Reizen naar Oman: Reisadvies

Reist u naar Oman? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Lokale wetgeving in Oman

Informatie over de lokale wetgeving in Oman.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Als bezoeker van een land bent u, net als de bewoners zelf, onderworpen aan de strikt islamitische wetten van het gastland. Maar in de toeristische zones zijn de toeristen vrijer in dit vrij verdraagzaam land.

Drugs

Drugs zijn absoluut verboden.

Seksualiteit

De islamitische wetgeving regelt de zeer strikte verhoudingen tussen de geslachten. Prostitutie, homoseksualiteit en betrekkingen buiten huwelijk zijn strikt verboden.

Fotografie

Fotograferen in openbare plaatsen wordt toegelaten, behalve van gebouwen met militair karakter. Als men personen wil fotograferen wordt voorafgaande toestemming aanbevolen.

Zeden en gewoonten

Uitdagende mannelijke of vrouwelijke kledij zijn buiten de toeristische zones verboden. Op straat is het dragen van het traditionele zwarte kleed voor buitenlandse vrouwen niet verplicht terwijl voor de mannen het dragen van shorts af te raden is. Het gebruik van alcohol en varkensvlees is verboden maar men vindt deze producten in de grote internationale hotels, toeristische centra en in sommige supermarkten. Niet-moslims zijn in de moskeeën toegelaten.

Ramadan  

In Oman wordt de ramadan strikt nageleefd. Alle winkels zijn overdag dicht en openen na zonsondergang. In deze religieuze maatschappij is de ramadan belangrijk en dient iedereen, moslims en niet-moslim, zijn gedrag aan de lokale gebruiken aan te passen. Het is zeer sterk af te raden om overdag in het openbaar te eten of te drinken. Ook het kauwen van kauwgom en roken is overdag ongepast.