Reizen naar Oostenrijk: Reisadvies

Reist u naar Oostenrijk? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Algemene veiligheid in Oostenrijk

Informatie over de algemene veiligheid in Oostenrijk.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

In Oostenrijk reizen houdt geen specifieke risico's in. Het land wordt jaarlijks, bezocht door talrijke toeristen, waaronder vele Belgen. Wel dient voorzichtigheid geboden te worden tijdens het skiën, bergbeklimmen en wandelen in de bergen. Respecteer de opgelegde veiligheidsinstructies van de lokale autoriteiten (zie: Klimaat en rampen in Oostenrijk).


Criminaliteit

Criminaliteit komt in Oostenrijk relatief weinig voor en er is een laag onveiligheidsgevoel. Wel stelt men een toename vast van zakkenrollen in de grote Oostenrijkse steden, vooral in de toeristische centra. Verhoogde waakzaamheid wordt aanbevolen. Laat persoonlijke eigendommen en waardevolle spullen niet onbeheerd achter.

In Oostenrijk, zoals in alle landen van de Europese Unie, kunt u de hulpdiensten bereiken via het nummer 112 vanaf elk telefoontoestel, vast of mobiel.

 

Terrorisme

Zoals overal valt de mogelijkheid van een terroristische aanslag nooit uit te sluiten. Reizigers dienen dan ook bijzondere aandacht te hebben voor de instructies van de lokale autoriteiten.