Reizen naar Oostenrijk: Reisadvies

Reist u naar Oostenrijk? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Klimaat en rampen in Oostenrijk

Informatie over klimaat en rampen in Oostenrijk.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Natuurrampen

Tijdens de winter is er in de bergen een risico op lawines. Voorzichtigheid is geboden tijdens het skiën, bergbeklimmen en wandelen. Elk jaar vinden opnieuw dodelijke ongevallen plaats in de bergen. Gelieve daarom rekening te houden met de weersomstandigheden, de veiligheidsvoorschriften van de lokale autoriteiten steeds aandachtig te volgen en over de nodige uitrusting (gepaste kleding en helm tijdens het skiën) te beschikken in zowel de zomer als de winter. Het risico op ongelukken bij het skiën verhoogt systematisch als buiten de officiële pistes geskied wordt. Meer informatie over lawinegevaar: Lawine.at.

Telefoonnummer Bergrettung: 140 over heel Oostenrijk (behalve in Vorarlberg, waar het nummer 144 is).

Meer informatie over een verblijf in de bergenbergrettung.at of alpenverein.at

 
Meteorologische problemen

De laatste jaren hebben bepaalde regio’s van Oostenrijk zware overstromingen gekend waardoor bepaalde wegen onbruikbaar waren, al dan niet door modderstromen. Informatie: www.oeamtc.at (landkaart en versperde wegen).

Mocht er zich tijdens hun verblijf in het buitenland een ramp of onvoorziene gebeurtenis voordoen, dan wordt van de reizigers verwacht dat zij zo spoedig mogelijk hun gezinsleden of naaste vrienden in België van hun toestand inlichten. Als de communicatie met het buitenland onmogelijk is, kunnen zij zich wenden tot de dichtstbijzijnde ambassade of consulaat van België.