Reizen naar Oostenrijk: Reisadvies

Reist u naar Oostenrijk? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Lokale wetgeving in Oostenrijk

Informatie over de lokale wetgeving in Oostenrijk.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Als bezoeker van een land bent u, net als de bewoners zelf, onderworpen aan de wetten van het gastland.


Alcohol, tabak

In het algemeen is het jongeren tot en met zestien jaar (soms achttien jaar) verboden om bier, wijn, sterkedrank en tabak te consumeren op openbare plaatsen. Cafés, restaurants en winkels mogen hun deze producten ook niet verkopen. De reglementen verschillen in de Länder (provincies).


Jeugdbescherming

De Wet op de Jeugdbescherming voorziet in het verbod voor jongeren tot en met veertien jaar om zich na 22.00 uur alleen op publieke plaatsen te bevinden zoals op straat, in parken, cafés, bioscopen, toneelzalen en openbaar vervoer. Voor jongeren tot en met 16 jaar geldt het verbod vanaf 00.00 uur, met de uitzondering van de nacht van zaterdag op zondag. Deze beperkingen verschillen ook per Länder.


Ski

Om ernstige letsels te voorkomen is het ten stelligste aangeraden een helm te dragen bij het skiën. In de Bundesländer Salzburg, Karinthië, Neder-Oostenrijk, Boven-Oostenrijk, Burgenland en Wenen, is het verplicht voor kinderen tot en met vijftien jaar een helm te dragen op de skipistes.