Reizen naar Oostenrijk: Reisadvies

Reist u naar Oostenrijk? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Praktische info voor Oostenrijk

Praktische info over reizen in Oostenrijk.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Reisdocumenten


Visa

Een visum is niet nodig. Bij een verblijf van langer dan 90 moet u zich wel aanmelden in de gemeente.


Rijbewijs

Het Belgische rijbewijs is geldig in Oostenrijk.


Betaalmiddelen

In Oostenrijk wordt de euro gebruikt. Contant geld en alle kredietkaarten worden aanvaard. Er zijn overal geldautomaten.


Reisverzekering

Ga altijd na bij de ziekte- en reisverzekering welke kosten gedekt worden, vooral als u van plan bent om sportactiviteiten uit te oefenen tijdens uw vakantie, zoals skiën of bergbeklimmen.


Gsm - Communicatiefaciliteiten

Vraag voor het vertrek na bij de dienstverlener of uw gsm functioneert buiten België. Het grondgebied Oostenrijk is voorzien van een goed netwerk voor mobiele telefonie. Het is echter mogelijk dat er in bepaalde afgelegen plaatsen geen verbinding is.


Consulaire bijstand

In geval van onvoorziene ernstige moeilijkheden in het buitenland, kunnen de Belgen hulp vragen aan de ambassades en consulaten van België. Consulaire bijstand wordt verleend aan landgenoten die tevergeefs de hulp ingeroepen hebben van de bevoegde plaatselijke overheid (lokale politie) of dienstverlenende (privé-) maatschappijen (bank, verzekeringsagent), en zich enkel nog tot een Belgische diplomatieke of consulaire post kunnen wenden. Aan deze bijstand wordt een einde gesteld zodra de reizigers op eigen krachten verder kunnen. 

Humanitaire hulp, conform de internationale conventies terzake, zal in de mate van het mogelijke geboden worden in humanitaire noodgevallen.


Nuttige links