Reizen naar Pakistan: Reisadvies

Reist u naar Pakistan? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Klimaat en rampen in Pakistan

Informatie over klimaat en rampen in Pakistan.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Overstromingen in Zuid-Punjab, Sindh (alle gebieden langs de Indus en bijrivieren) en Oost-Balochistan komen vaak voor, vooral tijdens de periode augustus-oktober. De overstroomde gebieden zijn bijzonder blootgesteld aan de ontwikkeling van ziektes (diarree, cholera, enz.). Deze overstroomde streken en ook de gebieden gelegen nabij rivieren moeten dus vermeden worden.

Pakistan ligt in een seismisch gebied en aardbevingen komen regelmatig voor, vooral in Balochistan en ten noorden van Islamabad. In de regio van de Hindu Kush, een bergketen die zich uitstrekt van Centraal-Afghanistan tot het noorden van Pakistan, vinden geregeld zware aardschokken plaats, die zich vaak ook elders in Pakistan laten voelen. Bij dergelijke natuurrampen vallen soms honderden of zelfs duizenden doden, met een langdurige impact ook na de ramp zelf: instortende gebouwen, lawines, problemen met elektriciteit en met het communicatiewerk.

Mocht er zich tijdens hun verblijf in het buitenland een ramp of een onvoorziene gebeurtenis voordoen, dan wordt van de reizigers verwacht dat zij zo spoedig mogelijk hun gezinsleden of naaste vrienden in België van hun toestand inlichten. Als de communicatie met het buitenland onmogelijk is, kunnen zij zich wenden tot de ambassade van België te Islamabad.