Reizen naar Palau: Reisadvies

Reist u naar Palau? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Lokale wetgeving in Palau

Informatie over de lokale wetgeving in Palau.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Drugs

Op bezit of gebruik van drugs staan strenge straffen en hoge boetes: bezit of gebruik van cocaïne of heroïne wordt beteugeld met een verplichte gevangenisstraf van 25 jaar.

Nuttigen van alcohol op openbare plaatsen -behalve bars en hotels- is verboden; de wettelijke leeftijd voor het verbruik van alcohol is 21 jaar.

Op het besturen van een voertuig in dronken toestand staat gevangenisstraf.

 
Seksualiteit

Homoseksualiteit is er bij wet verboden.

 
Fotografie

Fotograferen van sommige private of historische plaatsen is verboden, tenzij u over de vereiste vergunning beschikt (veelal betalend).

 
Zeden en gewoonten

De zeden zijn eerder conservatief; vermijd lokale gevoeligheden en respecteer de religieuze en sociale tradities.

In Koror is een dagelijkse avondklok ingesteld tussen 2.30 en 5 uur ‘s morgens, behalve op vrijdag, zaterdag en zondag (van 4 tot 6 in de morgen).

 
Varia

Het is ten strengste verboden historische artefacten (ook van onderwaterscheepswrakken) aan te raken of mee te nemen.

We vestigen uw aandacht op het feit in de EU-landen het bezitten en ook het kopen van namaakproducten strafbaar is. Reizigers die thuiskomen na een verblijf buiten de Europese Unie kunnen te allen tijde gecontroleerd worden. Wanneer namaakproducten worden aangetroffen worden deze in beslag genomen en krijgt de reiziger een fikse boete die kan oplopen tot 20.000 euro.