Reizen naar Palau: Reisadvies

Reist u naar Palau? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Vervoer in Palau

Informatie over vervoer in Palau.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Veiligheid/info wegen

Er wordt rechts gereden maar veel voertuigen worden ingevoerd vanuit Japan met een stuur aan de rechterkant van de wagen, wat het rijden bemoeilijkt.

De hoofdwegen op het eiland zijn in zeer goede staat, de secundaire verbindingen zijn soms moeilijker toegankelijk.

Houd er rekening mee dat wegens het gebrek aan voetpaden of uitwijkstroken ook voetgangers op de weg lopen: vermijd daarom zo veel mogelijk te rijden bij avond of ’s nachts. De wegen zijn trouwens niet verlicht.

Het inhalen van trage voertuigen is in principe verboden, en de snelheidslimiet is vastgesteld op 25 mijl per uur.

 

Veiligheid/info luchtvaart

Er bestaan geen directe Europese luchtverbindingen met het eiland, maar vluchten zijn mogelijk vanuit Taiwan, Japan, Zuid-Korea, Hong Kong (Maldives Airlines), Honolulu en de Filipijnen.

Vanuit Manila is de luchtvaartmaatschappij United Airlines de enige maatschappij die het eiland aanvliegt, met slechts twee rechtstreekse vluchten per week (dinsdag en vrijdag). Op andere dagen is een 16 uur durende tussenstop voorzien in Guam, waar u aankomt na middernacht en pas een aansluitende vlucht naar Manila vindt ’s avonds rond negen uur.

Houd er rekening mee dat, als u via Guam transiteert, een US-visum noodzakelijk is. Als Belg bent u daarvan vrijgesteld, maar u moet verplicht (liefst twee weken op voorhand) elektronisch een ESTA clearance aanvragen (Electronic System for Travel Authorization) op volgend internetadres: https://esta.cbp.dhs.gov/esta. Zonder deze voorafgaandelijke formaliteit (betalend, US$ 14, twee jaar geldig) zal de luchtvaartmaatschappij weigeren u aan boord te nemen.

Uw paspoort dient een minimale geldigheidsduur te hebben van minstens zes maanden.

Opmerking: bij vertrek uit Palau dient u een departure tax (50 USD) en een milieutaks (20 USD) te betalen.

 

Veiligheid/info scheepvaart

De normale veiligheidsnormen op de boten die door touroperators voor duikers worden ingelegd worden niet altijd nageleefd. Sommige boten beschikken niet over reddingsvesten of ander veiligheidsmateriaal.

U dient er zich van bewust te zijn dat onderwater nog niet ontplofte munitie (of mijnen) uit WO II aanwezig is, vooral rond Peleliu en Angaur.

 

Veiligheid/info treinverkeer en busverkeer

Er is geen georganiseerd openbaar vervoer in Palau; de reisagentschappen leggen bussen of kleine bestelwagens in om hun klanten te vervoeren.

Taxi’s zijn beschikbaar, meestal op bestelling via het hotel.