Reizen naar het Palestijns Gebied: Reisadvies

Reist u naar het Palestijns Gebied? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Gezondheid en hygiëne in het Palestijns Gebied

Informatie over gezondheid en hygiëne in het Palestijns Gebied.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Eind 2019 vond in de regio Wuhan in China een uitbraak van een nieuw coronavirus (COVID-19) plaats. Ondertussen heeft het virus zich ook verspreid in andere landen.

Met een aantal eenvoudige maatregelen kunt u de verspreiding van griepvirussen, coronavirussen of andere virussen voorkomen:

  • Was regelmatig je handen
  • Gebruik elke keer een nieuw papieren zakdoekje en gooi het weg in een afsluitbare vuilnisbak
  • Heb je geen zakdoekje bij de hand? Hoest of nies in de binnenkant van je elleboog
  • Blijf thuis als je ziek bent
  • Vermijd nauwe contacten met personen die symptomen vertonen (hoesten of niezen) en contacten als omhelzingen of handdrukken
  • vermijd ogen, neus en mond aan te raken met ongewassen handen
  • Blijf thuis te blijven als u symptomen (koorts, hoesten, spierpijn, ademhalingsmoeilijkheden, intense moeheid) vertoont en raadpleeg onmiddellijk een dokter (steeds eerst per telefoon).

Alle reizigers moeten zich bewust zijn van de risico's voor hun gezondheid tijdens het reizen. Het is belangrijk om uw bestemming te controleren voordat u vertrekt, zodat u zich bewust bent van de risico's en u zich daarop kunt voorbereiden.

 
Kosten/infrastructuur medische verzorging

Europese kwaliteit in Israël maar hoge kosten. Minder goede kwaliteit in het Palestijnse gebied.

 
Veiligheid water en voedsel

Gebruikelijke voorzorgsmaatregelen dienen genomen te worden, zoals overal, in geval van hoge temperaturen (opgelet bij het eten van rauw vlees of rauwe vis). Het beste is om gebotteld water te drinken.

 
Inentingen en vaccins

Zie deze website.

 
Bijzondere gezondheidsrisico’s

Een A/H1N1-griep werd gesignaleerd eind 2012-begin 2013 in de Westerlijke Jordaanoever. Het Ministerie van Gezondheid van de Palestijnse Overheid heeft de situatie van dichtbij in samenwerking met de Wereldgezondheidsorganisatie gevolgd.