Reizen naar Panama: Reisadvies

Reist u naar Panama? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Klimaat en rampen in Panama

Informatie over klimaat en rampen in Panama.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Panama heeft maar twee seizoenen, het droge seizoen en het regenseizoen. De periode van januari tot april komt overeen met het droge seizoen, de rest van het jaar – van mei tot december – met het regenseizoen. Tijdens het regenseizoen kunnen onweersbuien hevig zijn en komen overstromingen vaak voor. De rivieren kunnen plotseling buiten hun oevers treden.

Het is heel goed mogelijk om tijdens het regenseizoen te reizen, mits u waakzaam bent en u vooral de weersvoorspellingen opvolgt. Om de evolutie van het weer te volgen, kunt u de volgende site raadplegen: https://www.hidromet.com.pa/es/ U kunt ook betrouwbare voorspellingen en mogelijke weerwaarschuwingen volgen via de Instagram/Twitter/Facebook-accounts van de civiele beschermingsdiensten van Panama – SINAPROC.

Vanwege de geografisch beschermde ligging van het Caraïbische gebied maken orkanen weining kans om Panama te bereiken. Ook het risico op natuurrampen is beperkt.

In geval van nood kunt u 24/7 telefonisch contact opnemen met de civiele beschermingsdiensten van Panama – SINAPROC op +507 520 4426/7 of via WhatsApp - +507 6998 4809