Reizen naar Panama: Reisadvies

Reist u naar Panama? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Laatste update en COVID-19 in Panama

Laatste updates en informatie over COVID-19 in Panama.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Protesten

Gedurende de maand juli 2022 vonden op verschillende plaatsen demonstraties plaats, zowel in de stad als in het binnenland, voornamelijk naar aanleiding van de stijging van de kosten van levensonderhoud en de prijs van benzine. Er werden blokkades ingesteld op de Interamericana (de enige weg die de binnenprovincies met Panama-Stad verbindt) en deze duurden enkele dagen. De protesten verlopen grotendeels zonder geweld, afgezien van enkele incidenten. Er zijn besprekingen gestart tussen de verschillende groepen demonstranten en de regering en de situatie is gekalmeerd. Het probleem van de kosten van levensonderhoud is echter nog niet opgelost en sporadische acties zijn niet uitgesloten.

Het is aangeraden om waakzaam te zijn en deze bijeenkomsten te vermijden. Indien u momenteel onderweg bent in het verkeer, is het aan te raden de Panamese nieuwszenders en sociale media te volgen voor de laatste updates. Neem voldoende water en voedsel mee. Een goed alternatief is een verplaatsing per vliegtuig. In geval van directe veiligheids- of gezondheidsproblemen kunt u het beste onmiddellijk de lokale autoriteiten contacteren (311 en 911), alsook de Ambassade.

Coronavirus COVID-19

  • Er wordt aangeraden om de inreisvoorwaarden goed na te gaan voor u naar het buitenland vertrekt. Ongeacht uw reisbestemming blijft de vaccinatie tegen COVID-19 uiteraard aangeraden.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op info-coronavirus

Het coronavirus is aanwezig in Panama en het land heeft maatregelen genomen om de verspreiding van het virus in te perken, maar het is mogelijk om vanuit België naar Panama te reizen. 

Sinds 15 september 2022 zijn de sanitaire beperkingen om Panama binnen te reizen opgeheven. Reizigers die Panama binnenkomen hoeven niet langer een bewijs van vaccinatie, noch een negatieve PCR- of antigen-test, noch een verklaring op eer betreffende hun gezondheid voor te leggen.

Luchtvaartmaatschappijen kunnen om gezondheidsredenen strengere maatregelen nemen dan die van landen van aankomst. Controleer de maatregelen voor vertrek.

Het dragen van een mondkapje buiten en binnen is niet meer verplicht met uitzondering van ziekenhuizen en openbaar vervoer.

 

 

 

Veiligheid

Bij reizen in Panama is waakzaamheid geboden, in het bijzonder in de provincie Darién.