Reizen naar Panama: Reisadvies

Reist u naar Panama? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Laatste update en COVID-19 in Panama

Laatste updates en informatie over COVID-19 in Panama.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Protesten

In het kader van de verkiezingen van 2024 vinden er regelmatig demonstraties en wegblokkades plaats in de hoofdstad en op de Panamericana. Deze demonstraties zijn meestal spontaan en geweldloos. Het wordt aanbevolen om waakzaam te blijven en deze bijeenkomsten te vermijden. Indien u van plan bent de weg op te gaan, is het aan te raden de Panamese nieuwszenders en sociale media te volgen voor de laatste updates. Neem voldoende water en voedsel mee. Een goed alternatief is een verplaatsing per vliegtuig. In geval van directe veiligheids- of gezondheidsproblemen kunt u het beste onmiddellijk de lokale autoriteiten contacteren (311 en 911), alsook de Ambassade.

Coronavirus COVID-19

  • Er wordt aangeraden om de inreisvoorwaarden goed na te gaan voor u naar het buitenland vertrekt. Ongeacht uw reisbestemming blijft de vaccinatie tegen COVID-19 uiteraard aangeraden.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op info-coronavirus

Sinds 15 september 2022 zijn de sanitaire beperkingen om Panama binnen te reizen opgeheven. Reizigers die Panama binnenkomen hoeven niet langer een bewijs van vaccinatie, noch een negatieve PCR- of antigeentest voor te leggen, noch een verklaring op eer over hun gezondheid.

Luchtvaartmaatschappijen kunnen om gezondheidsredenen strengere maatregelen nemen dan die van landen van aankomst. Controleer de maatregelen voor vertrek.

Het dragen van een mondmasker is enkel nog verplicht in ziekenhuizen en openbaar vervoer.

 

 

 

Veiligheid

Bij reizen in Panama is waakzaamheid geboden, in het bijzonder in de provincie Darién.